Těhotenství podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou nervózní, Lvice nekompromisní

  • Těhotenství podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou nervózní, Lvice nekompromisní
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    27. září  2019 
     06:00

    Věříte horoskopům? I kdyby ne, dejte si je jako zajímavost. Každá těhotná žena snáší těhotenství jinak. Některá si ho užívá naplno, je jí skvěle, jiná má psychické problémy nebo ji provázejí nejrůznější komplikace. Jaké je nebo bude to vaše těhotenství podle znamení, v němž jste se narodila?

  • Beran

    Autor: iStock

     

    Beranice jsou v těhotenství plné odhodlání k fyzickým výzvám brát graviditu jako něco naprosto normálního. Mají optimistickou povahu, která jim pomáhá zvládat emocionální problémy a čelit všem těžkostem s lehkostí. Na druhou stranu jsou tyhle ženy velmi náladové a hormonální výkyvy mohou vyvolat agresivitu a vztek. Jakmile se strefíte na okamžik, kdy se cítí mizerně, raději zmizte z jejich blízkosti. Nebrání se mluvit o ošklivější straně těhotenství, takže když s vámi budou mluvit, klidně s vámi proberou hemoroidy, hlenovou zátku či ranní zvracení.

     

  • Býk

    Autor: iStock

     

    Ženy narozené ve znamení Býka jsou spolehlivé a praktické, takže se i dobře vyrovnávají se stresem, který může těhotenství provázet. Vždy chodí poctivě do těhotenské poradny a jakýkoli problém s lékařem okamžitě řeší. I proto je pravděpodobné, že jejich těhotenství bude pohodové. Nicméně ženy narozené v tomto znamení nesnášejí změny, kterými jejich tělo prochází, takže je pro ně velmi těžké to akceptovat.

  • Blíženci

    Autor: iStock

     

    Ženy Blíženkyně mívají nervóznější povahu, a nervozita je obvykle provází celé těhotenství. Mají velké obavy, jak vše zvládnou a jaké budou matky. Blíženkyně nesnášejí jakákoli omezení, takže pocity nepohodlí snášejí dost špatně. Vadí jim, že nemůžou pít a jíst co chtějí, že nemohou cvičit, pokud se náhodou objeví nějaký problém. To je může ve finále velmi stresovat.

     

  • Rak

    Autor: iStock

     

    Ženy narozené ve znamení Raka nerady sdělují informace o svém těhotenství dřív, než je to nezbytně nutné. Jsou velmi emocionální, citlivé a sentimentální, takže si hodně věcí týkajících se gravidity berou až moc k srdci. Jsou to ale také ženy, které se budou rády fotografovat s těhotenským bříškem, nakoupenými oblečky na miminko, obrázkem z ultrazvuku a podobně. Jsou ale taky trochu náladové, takže buďte připraveni na to, že to budou dávat častěji najevo než jiná znamení zvěrokruhu.

  • Lev

    Autor: iStock

     

    Lvice mají tendenci být tvrdohlavé, takže je pravděpodobné, že během těhotenství budou velmi nekompromisní ve všem, co se týká jejich mateřství. Už na začátku těhotenství budou vědět, jak se jejich dítě bude jmenovat nebo zda bude chodit do jeslí. V těhotenské poradně budou Lvice s největší pravděpodobností zcela jasně demonstrovat svůj plán porodu a budou zásadně odmítat další alternativy. Pozor, jakmile nepochválíte, jak hezky vypadají, zřejmě se urazí.

     

  • Panna

    Autor: iStock

     

    Panny jsou velmi pragmatické realistky, což jim pomáhá zvládat těhotenství s větší lehkostí než jiná znamení. Nesnášejí chaos, mají rády pořádek ve všem, co se týká průběhu těhotenství. Panny obvykle přečtou všechny příručky o těhotenství a porodu, zdravě se stravují a mají taky přesně vymyšlené, co budou jejich děti jednou jíst. Bohužel jsou taky až moc kritické, a to i vůči sobě samým, takže velmi často budou cítit nejistotu, zda z nich budou dobré matky. Panny mívají v těhotenství zvýšenou produkci hormonu relaxinu, který má vliv na děložní svalstvo. Díky tomu se jejich děložní svaly snadněji přizpůsobují rychle rostoucímu bříšku.

     

  • Váhy

    Autor: iStock

     

    Váhy mají nízké sebevědomí, takže během těhotenství se cítí obvykle dost špatně. Mívají také pocit, že jsou v tom „samy“ a to jim dost vadí. Ženy narozené ve znamení Váhy tedy velmi ocení, když je partner (nebo někdo jiný) pohladí, když po ránu zvrací, nebo když jim uvaří čaj pro lepší spaní. Pokud s nimi tedy někdo bude sdílet jejich těhotenské trable, budou si ho užívat. Ženám – Váhám taky velmi prospějí relaxační techniky nebo prenatální jóga.

     

     

  • Štír

    Autor: iStock

     

    Štírky jsou odvážné a vášnivé, a mají velmi nízký práh bolesti. I proto je pro ně těhotenství velmi náročné. Díky své asertivitě ale nebudou zbytečně trpět, rychle o svých problémech budou diskutovat a hledat řešení. Těhotenský stres zvládají proto statečně, a proto bývá jejich těhotenství více méně ideální. Nemívají strach ani z porodu a na porod se dokonce těší.

  • Střelec

    Autor: iStock

     

    Střelkyně jsou nadšené a pozitivní, na druhou stranu v těhotenství hůře snášejí omezení, které jim rostoucí břicho přináší. Protože obvykle rády cestují a užívají si života, může v nich informace o tom, že čekají dítě, vyvolat menší úzkost. Jinak ale bývají Střelkyně klidné a šťastné a snaží se těhotenství nebrat jako nemoc, ale jako jiný stav, díky němuž jim rostou více vlasy a jejich pleť je krásnější.

     

     

     

  • Kozoroh

    Autor: iStock

     

    Těhotné ženy narozené v tomto znamení jsou naprosto disciplinované, pokud jde o těhotenství. Umějí se ovládat, dodržují vše, co jim lékař řekne a poradí, jsou zodpovědné a připravené přijmout jakoukoli výzvu. Vždy budou poctivě dodržovat těhotenský jídelníček, cvičit a dbát na životosprávu. Někdy ale ztratí „glanc“ a přestanou se koncentrovat, což ale velmi brzo napraví a opět najedou na stejnou vlnu jako předtím. V podstatě jsou to ženy, které nepochybují o tom, že z nich budou super matky.

  • Vodnář

    Autor: iStock

     

    Nezávislé Vodnářky jsou intelektuálky, které nenávidí nudu a omezování. Tyhle ženy se můžou potýkat s obtížemi, které přinášejí těhotenské změny, zejména tehdy, když zjistí, že některé věci jednoduše změnit nemohou. Uvědomit si limity je pro Vodnářky velmi těžké. Na druhou stranu se dokážou bez problémů vyhýbat emocionálním projevům, takže může některým lidem připadat, že je těhotenství vlastně moc nebere.

     

  • Ryby

    Autor: iStock

     

    Ryby jsou soucitné, jemné a přehnaně citlivé. Během těhotenství tyhle ženy pravděpodobně udělají cokoli pro to, aby jejich dítě rostlo a cítilo se v břiše dobře. Pečlivě budou navštěvovat svého gynekologa, budou chodit na předporodní kurzy a budou se snažit udržet se ve špičkové formě. Umějí se dobře přizpůsobit těhotenským změnám, budou relaxovat a u porodu si dopřejí třeba muzikoterapii nebo masáže. Bohužel bývají taky nejvíce náchylné k poporodním depresím, díky jejich přecitlivělosti.

     

    Co jíst během těhotenství a při kojení? Podívejte se na naše  VIDEO:

     

     

     

     

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku