Sociální sítě pro děti: jak s nimi pracovat a co s kyberšikanou? Poradí Mateřídouška

Sociální sítě pro děti - aktuální téma lednové Mateřídoušky.
Foto: koláž Mateřídouška
Sdílej na facebooku
5. února  2019 
 11:56

Stále více dětí se stává obětmi kyberšikany. Promluvte si se svými potomky o tom, jak se mají na internetu chovat a co mají dělat, setkají-li se s nevhodným chováním na sociálních sítích. První, komu by se měly svěřit, jste vy, rodiče.

Pokud nevíte, jak s dětmi o bezpečnosti na iternetu mluvit, dobrým pomocníkem může být článek v aktuální Mateřídoušce, která je na stáncích do neděle 10. února. V něm se vaše děti dozví, jaké sociální sítě jsou určené přímo pro ně. Zatímco Instagram a Facebook je vhodný pro děti od třinácti let (Youtube.com dokonce od šestnácti let), existují i sociální sítě, které mohou využívat děti starší šesti let! Poradíme konkrétní aplikace!

Důležití je se s dětmi bavit o tom, co na internetu podnikají, jaké informace o sobě podávají a kolik času na sociálních sítích tráví. Lednové číslo Mateřídoušky upozorňuje děti i na hrozbu kyberšikany. "Zesměňující videa nebo falešné profily ti můžou velice ublížit. Je třeba se začít ihned bránit," píše se v článku o sociálních sítích. Jak se nenechat zahnat do kouta? A na koho se v případě nouze obrátit? Přesně tomu se věnuje hlavní téma Mateřídoušky 1/2019.

Předplatné Mateřídoušky s dárkem objednejte na webu ikiosek.cz.

 

 

 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku