Co musí splňovat kosmetika pro miminka? Máme tip na přírodní produkty

Jak pečovat o pleť miminek? Kosmetiku pečlivě vybírejte.
Foto: iStock
Sdílej na facebooku
27. února  2020 
 09:00

Jak pečovat o pleť kojenců a batolat? Důležité je používat kvalitní dětskou kosmetiku. Ta nesmí pokožku miminek dráždit, neměla by obsahovat mnoho parfémů, konzervantů a barviv.

Dětská pokožka má specifické vlastnosti a je mnohem jemnější a citlivější než kůže dospělých. Podráždit ji tedy může skutečně cokoliv, proto je nutné volit dobře i dětskou kosmetiku.

U miminek postačí ke koupání voda o teplotě 37 stupňů a žínka. Pokud chcete, můžete do koupele přidat pár kapek dětské koupelové emulze. Po koupeli ošetřete pokožku miminka dětským pleťovým mlékem nebo olejem. Tím nejlépe zabráníte vysušování.  

K ošetřování tělíčka je třeba používat pouze kvalitní dětskou kosmetiku. Je totiž vyrobena tak, aby podpořila přirozené funkce kůže. Kosmetika určená pro dospělé takto vyvážené složení nemá a mohla by dětskou pokožku podráždit, či dokonce poškodit. Kvalitní dětská kosmetika obsahuje minimum parfemačních látek, konzervantů a barviv a její účinné látky jsou voleny s ohledem na citlivost a specifika dětské pleť. 

TIP REDAKCE: Tip redakce: Dětská kosmetika Manufaktura Baby Friendly 

Baby kosmetika od Manufaktury je dermatologicky testována a je vhodná i pro novorozence a děti s obzvláště citlivou pokožkou.
Baby kosmetika od Manufaktury je dermatologicky testována a je vhodná i pro novorozence a děti s obzvláště citlivou pokožkou.
Autor: Manufaktura

Pokud hledáte pro vaše miminko něco výjimečného, vyzkoušejte novou dětskou kosmetiku Manufaktura Baby Friendly s extra jemným složením.  Přípravky s prověřenou recepturou neobsahují žádné sulfáty, parabeny, ropné oleje a alergenní parfémy. Navíc jsou obohaceny o poctivé rostlinné oleje a účinný ovesný výtažek s obsahem cenného beta-glukanu. Baby kosmetika je dermatologicky testována a je vhodná i pro novorozence a děti s obzvláště citlivou pokožkou. Kromě šetrného přírodního složení jsou produkty výjimečné také hravým designem. Zakoupit ji můžete v prodejnách Manufaktura, na manufaktura.cz a exkluzivně také na Rohlik.cz.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku