Květnový F.O.O.D. - 50 receptů, které jednoduše připravíte z dostupných surovin

Foto: iStock.com
Sdílej na facebooku
22. dubna  2020 
 10:00

Květnové vydání časopisu F.O.O.D. reaguje na aktuální situaci, kdy doma trávíme víc času než obvykle, a mnohem více pečeme a vaříme. Najdete tu 50 receptů, které jednoduše připravíte z dostupných surovin.

Hlavní téma se věnuje receptům, na jejichž přípravu stačí pár ingrediencí ze spíže, zároveň pohladí po duši a navodí pocit klidu a bezpečí: škubánky s mákem, křupavé bramboráky, hrnkový drobenkový koláč, lepenice s uzeným, hrstková polévka, rýžový nákyp… Recepty doplňuje text na téma, jak vytvářet chytré zásoby, z nichž se dá pohodlně a úsporně vařit.

Ze sezónních surovin jsme se zaměřili na medvědí česnek, chřest a rebarboru. Každé surovině věnujeme několik receptů a navíc užitečné rady, jak s ní zacházet.

Ukázka z časopisu F.O.O.D
Ukázka z časopisu F.O.O.D
Autor: red

Domácí pohodu si můžete vytvořit díky našim receptům na výborné lívance, které jsou ideální jako snídaně do postele. Naučíme vás kynutou klasiku, jemné ricottové, zelené špenátové nebo banánové s mákem.

O své recepty „z karantény“ se podělili oblíbení foodblogeři: Mama Chef, Zásadně zdravě, Yummy Paleo, Kitchen Story, Neplecha na plechu, Taste of Red. Můžete si s nimi připravit například čoko-espresso cheesecake, dukátové buchtičky s krémem, pomerančové smoothie s vývarem, tacos s kuřecím masem nebo hrnkovou ořechovou bábovku.

Ukázka z časopisu F.O.O.D
Ukázka z časopisu F.O.O.D
Autor: red

Zasvětíme vás do tajů pečení domácího chleba. Kromě receptur vám nabídneme řadu užitečných rad, jak si poradit bez droždí nebo jak pracovat s kváskem.

Ve stálé rubrice „Ani drobek nazmar“ jsme se zaměřili na žloutky, které občas mohou zbýt. Naučíme vás z nich připravit domácí majonézu, holandskou omáčku nebo citronový krém. Nechybí další stálá rubrika „Od pondělí do pátku“, kde najdete 5 rychlých receptů ideálních na rodinnou večeři či oběd ve všední den. 

Inspiraci přinášíme těm, kteří se konečně odhodlali a pustili se do vaření. Šéfredaktorka F.O.O.D.u Darina Křivánková sepsala manuál „Jak začít vařit a už nikdy nepřestat“ a k němu přidala užitečné rady, jak a čím vybavit kuchyň, aby to bylo skutečně k užitku.

Ukázka z časopisu F.O.O.D
Ukázka z časopisu F.O.O.D
Autor: red

Odbornice na výživu Karolína Fourová se zase podělila o cenné informace, které potraviny skutečně podpoří imunitu a co je pouhý mýtus.

Vypravíme se také za dobrotami Bosny, dozvíme se, jak si správně vychutnat tequillu, nebo jak se řadě restaurací daří úspěšně bojovat se současnou neradostnou situací.

Květnový F.O.O.D. je na stáncích od 17. dubna. Objednat ho můžete i on-line na ikiosek.cz/food          

Už máte nové číslo časopisu F.O.O.D.?
Už máte nové číslo časopisu F.O.O.D.?
Autor: F.O.O.D.

Sdílej na facebooku
Autor: Darina Křivánková
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy