Kámo, držím palce! Žena sepsala vtipné pokyny, jak zvládnout děti, a odjela na víkend

  • Kámo, držím palce! Žena sepsala vtipné pokyny, jak zvládnout děti, a odjela na víkend
    Foto: Facebook
    Sdílej na facebooku
    9. května  2020 
     06:00

    Už jste si dopřála ten luxus a vyrazila na víkend bez dětí? Ještě ne, protože se bojíte, jak by to doma tatínek zvládl? Inspirujte se úsměvnými radami, které napsala prostřednictvím Facebooku několikanásobná máma Meghan Maza Oeser svému muži, než odjela na víkend s kamarádkami. A že jsou opravdu inspirující, o tom svědčí desítky tisíc lajků a sdílení.

    Meghan Maza Oeser je skvělá! A mohla by jít za příklad všem ženám, které pochybují, že jejich muži péči o děti zvládnou, snaží se všechno dělat samy a pak si stěžují, že... jsou na všechno samy a že se partner do kolotoče kolem potomků nezapojuje. Buď jako Meghan Maza Oeser! 

  • Můj milovaný manželi

    Autor: Facebook

    Chci ti jen říct, že tenhle dopis ti píšu ne ze strachu, ale z lásky. A chtěla jsem s tebou jen probrat pár věcí, než odjedu na víkend s kamarádkami. Nezdá se to, ale u snídaně to může vypadat ještě v pohodě, ale někdy kolem poledne už to může být peklo. Takže, pěkně popořádku, začala Američanka Meghan Maza Oeser dopis. 

  • Po návratu z práce

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Až přijedeš domů z práce, bude to možná vypadat ok. Děti na tebe skočí, obejmou tě a ve většině případů budou rády, že tě vidí. Ovšem upozorňuji tě, že to bude mít jen krátké trvání. Ať je školní rok nebo není, tahle hodina po návratu z práce je hodinou pekla. Ostatní budou bojovat o cokoli a největší podněcovatelé jsou Quinn a Penny. Je velmi pravděpodobné, že Quinn bude naštvaný na Penny, Penny zase na Elsu, která bude mít její šaty, a Penny bude naštvaná, protože Quinn s ní nebude mluvit. Jo, a Penny taky nebude chtít večer do postele.

  • Večeře? Jen pro tvrďáky

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Myslíš, že večeře bude pohodová záležitost? Kdepak. Bailey bude chtít pizzu, zatímco Harper bude chtít hotdog. Quinn bude řvát, jakmile uslyší slovo párek v rohlíku, a bude trvat na cheesburgeru (ale pozor, nesnáší oranžový sýr, jenom bílý). Možná pak požádá o toast. Až začneš dělat ten cheesburger, asi na tebe nastoupí Penny a bude chtít pití, protože Quinn ho chce taky. Počítej s tím, že večeře skončí tak, že po tobě asi začne Quinn házet sýr, protože si vzpomene, že po něm před pěti lety dostal Bailey průjem. No a možná se ještě staví kamarádka Harper, která půjde okolo.

  • Příprava na spánek

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Jsi unavený a chceš si chvíli po večeři/snídani odpočinout? Varuji tě. Nedělej to! Když si hodíš šlofíka a polevíš v pozornosti, může se stát, že děti usnuly někde jinde. Nedopusť, aby usnuly jinde. Stejně tak hlídej, kde se děti pohybují, jinak budou vzhůru až do půl druhé ráno, zvláště ta třináctiletá. Čas na spaní? Kámo, držím palce a přeju hodně štěstí. Pyžama. Zasraná pyžama. Rozhodně se ale nepokoušej navléct Penny pyžamo, jedině noční košili. Může se stát, že ji nebudeš moct najít a hledáním strávíš nekonečný čas. Požádej Penny, ať ti tu pitomou košili s Minni Mouse pomůže najít, kdo ví, možná ji sama schovala. Připrav se na to, až jí budeš navlékat tu košili, bude ječet a nebude chtít prostrčit ruce do rukávů. Honem jí dej do ruky její hračku.

  • Nahoru a dolů

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Není Penny náhodou na pohovce s tebou? Quinn, Harper a Bailey půjdou do postele celkem bez problémů. Ale počkej. Jakmile je uložíš, začnou mít tisíce nejrůznějších otázek a ty budeš mít pocit, že jsi ušel stovky kilometrů vyprahlou Saharou. Jeden po druhém budou chodit dolů za tebou a budou se střídat po pěti minutách a volat, že mají žízeň. Neopovaž se dát Quinnovi růžový hrnek! Jakmile to Penny uvidí, bude zle.

  • Kapky na stres a sklenka vody

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Chceš přenést Penny do její postele v domnění, že to bude dobrý nápad? Hahahaha. Nakonec usne stejně někde jinde. Snaž se jí prostě dostat do té postele. Dej jí klidně iPad. Ušetří ti to život, fakt. Ujisti se, že hlasitost je minimální spolu s jasem obrazovky. Když už mluvíme o jasu, nezapomeň na difuzér. Naplň ho kapkami na uklidnění, použij levanduli a stres bude pryč. Když bude fakt těžký den, přidej kadidlo a nastav světlo na fialovou barvu. Jo, nezapomeň na lahvičku na pití. Vážně. Nezapomeň! Penny se trošku napije a pak bude chtít, abys to položil na její prádelník. Za pět minut tě asi zavolá znova, abys to svinstvo z prádelníku zase odnesl. Bůh tě ochraňuj, aby tě ve tři hodiny ráno vzbudila řevem, že jí někdo odnesl její hrneček. Modli se, aby spala až do rána. Jo, a nezapomeň na větrání. Ta holka se někdy pěkně potí.

  • Snídaně? Další zkouška odvahy

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Ha, čeká tě stejné peklo jako u večeře, možná ještě horší. Předem upozorňuji, že budeš potřebovat spoustu, ale opravdu spoustu kávy. Penny bude chtít zřejmě cereálie nebo toast. Ať se stane cokoli, donuť ji, aby jedla lžící! Šance máš velké, zvláště když Penny uvidí, že i Quinn jí lžící a ne rukama. Někdy jí dám vidličku a pak po ní uklízím ten bordel. Asi se ani nestihneš nasnídat, takže experimentuj s kávou. Je skoro čas na oběd a je načase začít pít. Namydlit, opláchnout a opakování toho všeho co včera. Uvidíme se v neděli. Jo, jestli jsi plánoval, že tenhle víkend podnikneš něco sám, tak hodně štěstí. Quinn brečí v podstatě každých pět minut, Penny bude remcat a fňukat každé 4,5 minuty. Někdy je to víc v pohodě, jindy má blbej den a kňourá neustále. Hodně štěstí při hledání hrnku Penny, které tak ráda ztrácí. Líbám tě, tvoje manželka.

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku