Jak pečovat o školní obuv?

Jak pečovat o školní obuv?
Foto: CCC
Sdílej na facebooku
27. srpna  2021 
 00:00
Prezentace klienta

S blížícím se novým školním rokem je potřeba zajistit dětem i vhodnou školní výbavu. Do té se počítá nejen kvalitní oblečení a školní pomůcky, ale také správná obuv do školy. Naše děti tráví ve školních přezůvkách spoustu času a je tedy více než vhodné vybírat je pečlivě a s uvážením. Na následujících řádcích si tak představíme vhodný typ obuvi do školy a také si povíme, jak o školní boty správně pečovat, aby našim dětem vydržely sloužit déle než jednu sezónu.

Jak vhodně pečovat o školní obuv?

Chceme-li, aby dětem obuv do školy dlouho vydržela, je třeba se o ni vhodně starat. Ideální bude, když budeme o školní obuv pečovat společně s našimi dětmi. Ty si mohou potřebné kroky rychle osvojit a o boty pak dále pečovat samy. Základem každého správného botníku je zejména čisticí pěna nebo pasta. Dále budeme potřebovat ochranný krém v neutrální barvě a v neposlední řadě také impregnaci. Tu využijeme zejména u školní obuvi, se kterou se děti pohybují i mezi budovami, a hrozí tak, že se boty dostanou do kontaktu s vodou. Stačí malý deštík a na nenaimpregnované botě to může zanechat šrámy. Všechny zmíněné pečující prostředky lze sehnat například v kamenných prodejnách CCC, které disponují širokým výběrem obuvi i jejich příslušenstvím. Velmi důležité je, abychom věděli, z jakého materiálu jsou školní boty vyrobené. Podle toho pak vybíráme prostředky na syntetické a přírodní materiály. Boty do školy s uzavřenou špičkou můžeme natáhnout i na takzvané napínáky, díky kterým budou boty držet skvěle svůj tvar i po dlouhodobém nošení.           

Mezi jakými modely školní obuvi můžeme vybírat?

Obuv do školy může mít mnoho podob. Už dávno neplatí, že děti nosí do školy pouze pantofle s otevřenou špičkou. I ty jsou však stále velmi vhodným typem školní obuvi. Jsou totiž dostatečně prodyšné a pohodlné. Do školy se nosí i sandály a plátěnky. Velké oblíbenosti se dále těší kožené sportovní boty, které naši školáci využijí nejen v tělocvičně, ale také na každodenní nošení. Sportovní boty mají tu výhodu, že mají ve většině případech výborně zpracovanou podrážku, která dokáže tlumit dopady chodidla při kontaktu se zemí. Sportovní typy obuvi vynikají také tím, že v nich cirkuluje správně vzduch. Sportovní boty, které se hodí i do školních lavic, koupíme také na stránkách prodejce CCC. Vybírat zde můžeme z široké palety módních barev.  

Autor: CCC

Jaké parametry by měly splňovat školní boty?

Školní obuv by měla být zejména pohodlná a měl by v ní dostatečně cirkulovat vzduch. Kupujeme-li dětem obuv s otevřenou špičkou, nemusíme mít strach o prodyšnost obuvi. Dávají-li však naše děti přednost školním botám s uzavřenou špičkou, budou vhodné zejména boty, které jsou vyrobené z přírodních materiálů. V takovém typu obuvi se totiž dětské chodidlo jen tak nezapaří. Přírodní kůže se navíc lehce přizpůsobí každému tvaru chodidla. Dále by měly boty disponovat kvalitní podrážkou. Určitě je také vhodné, aby měly školní boty protiskluzový typ podrážky. Neméně důležité je i to, jak dokáže školní obuv tlumit dopady chodidla při kontaktu se zemí. Chceme-li zajistit dětem komfort při každodenním nošení, měla by být podrážka dostatečně silná a poddajná. Kvalitní školní obuv můžeme našim školákům koupit například i na webových stránkách prodejce CCC.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku