Na co nezapomenout při výběru obuvi pro chlapce?

Na co nezapomenout při výběru obuvi pro chlapce?
Foto: eobuv.cz
Sdílej na facebooku
25. listopadu  2021 
 00:00
Prezentace klienta

Při výběru dětské obuvi musíme zvážit hned několik kritérií. Důležitý není pouze design, ale také kvalita zpracování svršku, podrážky a dalších drobných prvků chlapecké i dívčí obuvi. Jestli-že tedy váháte, jaké boty vašemu dítěti pořídit, čtěte dále. Poradíme vám, jaké chlapecké boty vybrat, aby byly nejen funkční, ale také vysoce módní.

Jaká kritéria je dobré zvážit při výběru chlapecké obuvi

Začneme u výběru modelu obuvi. Na celodenní nošení a turistiku se budou hodit vyšší typy chlapecké obuvi. Na rovný terén či menší pochůzky pak chlapci ocení nižší boty, které bývají v zásadě lehčí. Kotníčková chlapecká obuv má tu výhodu, že vhodně fixuje kotník a poskytuje tak chodidlu vyšší stabilitu v terénu. Pro mladší děti se hodí obuv na suchý zip. Starší děti mohou volit i mezi zapínáním na klasický zip či tkaničky. Velké oblíbenosti se těší dětské holínky a polokozačky. Z nižší obuvi pak vyčnívají jednoznačně pohodlné sneakersy. A právě zmíněné pohodlí je dalším důležitým parametrem při výběru chlapecké obuvi. Chlapecké boty by měly disponovat kvalitní odolnou a zároveň poddajnou podrážkou, která bude vhodně tlumit dopady chodidla při kontaktu se zemí. Také je dobré, aby měly chlapecké boty kvalitní a prodyšný svršek. Díky tomu nebude docházet k zapařování chodidla ani při sportovní aktivitě. Jestli-že vybíráme chlapeckou obuv do chladnějších dnů, určitě bychom měli sledovat i voděodolné, větruvzdorné a oděruodolné vlastnosti obuvi.        

Autor: eobuv.cz

Jaký design obuvi zvolit, aby byl náš chlapec v letošní sezóně trendy?

Je zcela jisté, že se i naše děti chtějí líbit. Zatímco malým chlapcům vybírají modely obuvi maminky výhradně podle svého vkusu, u starších dětí už hraje roli i přání mladého zákazníka. Starší chlapci už mají často přesnou představu o tom, jak by měl jejich vysněný outfit vypadat. V letošní sezóně tak pofrčí zejména přírodní a pastelové odstíny barev. Chlapci tak často volí minimalistické boty s nejrůznějšími logy. V kurzu jsou i bílé kousky obuvi. Ty se budou letos nosit v rámci celobílých outfitů. Chlapci si dále oblíbili i vojenské a námořnické vzory. Pro inspiraci můžete kouknout i na eobuv.cz, kde najdete zmíněné námořnické i vojenské chlapecké holínky. Také jsou tu k dostání roztomilé dětské holínky se žraloky, dinosaury a jinými oblíbenými dětskými postavičkami. Nebojte se tak zeptat i těch nejmenších, co by se jim líbilo. I děti umí svou volbou překvapit.     

Jak správně změřit velikost chlapecké obuvi, aby seděla přímo na míru?

Vybrat správnou velikost chlapecké obuvi může být často tvrdý oříšek. Děti mnohdy nesrší trpělivostí a zkoušení v obchodě tak může dopadnout fiaskem. Na druhou stranu je správně zvolená velikost pro naše děti velmi důležitá, protože je dětské chodidlo stále ve vývinu. Nechceme-li tedy naší ratolesti přivodit obtíže s pohybovým aparátem, měli bychom věnovat výběru správné velikosti potřebný čas. Jestli-že nakupujete online, můžete se řídit délkou stélky jiné boty, která chlapci sedí. Naměřený údaj pak jen porovnáme s velikostní tabulkou výrobce. Různé světové značky totiž mohou mít nuance v číslování. Určitě tak na porovnání nezapomínejte, vyhnete se nepříjemným reklamacím. Zkoušíte-li obuv s dětmi v kamenném obchodě, zajděte tam raději až v odpoledních či večerních hodinách. Dětské chodidlo je již mírně nateklé a nejlépe tak simuluje situaci v terénu.              

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku