Šestičlenná rodina si plní sen a jezdí po zemi v karavanu! Budete žasnout!

Stříbrný retro karavan rodiny Longneckerů
Foto: Instagram
Sdílej na facebooku
3. listopadu  2018 
 06:00

Jezdíte v létě do kempu pod stan, nebo máte dokonce přívěs, ve kterém týden bydlíte? Tak si zkuste představit, že v něm žijete celý rok a jezdíte z místa na místo! Že je to úžasná představa? Nebo naopak je to nepředstavitelné? Tahle americká šestičlenná rodina takhle funguje. Vyměnila městský život za přírodu a stereotyp za zábavu a každodenní vzrušení. Jejich fotografie na Instagramu mluví jasně. Je to paráda!

Jmenují se Longneckerovi a je jich celkem šest. Máma Ashley, táta Jonathan a děti Adali (12), Jett (11), Jax (8) a Ada (7). Jejich současný domov má asi 60 metrů čtverečních a nekonečně velký dvorek. Jak by ne, jejich domov je totiž stříbrný vintage karavan, který opravili na super bydlení.

Jejich domov je malý, lesklý a skoro se nedá uvěřit, že by se tam všichni se vším vešli. Ale vejdou a vejde. Ještě před čtyřmi lety žili ve městě a necítili se tam dobře. „Byli jsme rádi, když byly děti doma, ale skoro jsme je neviděli, protože byl dům moc velký. Bylo fajn, že mohl Jonathan pracovat z domova, ale celý den jsme strávili jen údržbou našeho domu. Něco nám chybělo, chtěli jsme víc dobrodružství i s dětmi mezi školou a prací, jídlem a hospodařením,“ říká Ashley.

Pak někdo navrhl, že by mohli cestovat po zemi a jezdit s celou rodinou v karavanu. Najednou věci dostaly správné jméno a všechno se zdálo být naprosto dokonalé. Uvědomili si, že by díky tomu byli všichni více spolu a že by všichni mohli zažít něco úžasného a dobrodružného. Existovala prý stovka důvodů, proč do toho šli, ale nelitují. Byla to šance na nový život.

Opravili prastarý karavan a zařídili ho vším potřebným, od kuchyně přes koupelnu po ložnici a dětský pokoj. Samozřejmě že bylo náročné zbavit se některých „zbytečných“ věcí, které by se dovnitř už nevešly, ale šlo to. „Teď nemáme tolik věcí jako většina lidí. Nekupujeme je, protože bychom je neměli kam dát. Kupujeme jen to, co potřebujeme,“ říká Ashley.

Všichni mají jen dva ručníky a pere se jednou týdně v prádelně někde ve městě. Na otázku, zda nemají ponorkovou nemoc, Ashley odpovídá, že nikoli. Vždycky byli rodina, která milovala společnost. Ano, někdy jim připadá malý lesklý domov příliš malý a najdou se chvíle, kdy si lezou na nervy. „Ale všichni jsme tak trochu introverti, takže je snadné vzít si knihu nebo iPady a chvíli být sami,“ dodává Ashley.

Za poslední tři roky urazili téměř dvě stě tisíc kilometrů a navštívili 42 míst v národním parku. Jsou obrovští fanoušci boondockingu, tedy kempování bez připojení. To je taky jeden z důvodů, proč se přestěhovali do karavanu. Nemají televizi a celý den jsou uprostřed přírody. Rodiče učí děti a často dělají úkoly venku v houpacím křesle nebo na stromě. Jejich forma vzdělávání je jiná a děti prý milují každou minutu z tohoto života. Knihy si stahují do iPadů a knihovny nepotřebují.

Díky každodennímu cestování poznávají nové lidi a učí se to, co by se jinde nenaučily. Zní to vašim uším skvěle? Umíte si takový život představit? „Využijte šanci, nejhorší, co se vám může stát, je, že si budete muset koupit jiný dům. Musíte být flexibilní, chápaví a taky trpěliví.“

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku