Matka tří dětí měla nádor přímo na srdci: Okamžitá operace ji zachránila

Rehabilitace po operaci
Foto: FTV Prima
Sdílej na facebooku
4. května  2016 
 06:00

Nikola Síbrtová má tři malé děti. A za sebou drama. Její zdravotní potíže vyvrcholily zjištěním, že má na srdci nádor. Naštěstí nezhoubný, ale i tak musela na velkou a náročnou operaci, která jí zachránila život. 

Co vše je v dnešní medicíně možné, komu lékaři za použití nejnovějších metod dokážou pomoci? Ukazuje to třeba příběh z Kliniky kardiovaskulární chirurgie Nemocnice Motol v Praze.  

Nikole Síbrtové je čtyřiatřicet a má tři děti – školáka, předškoláka a miminko. Lékaři jí diagnostikovali nádor srdce a rozhodli se rychle: je potřeba okamžitý zákrok. Náročná operace probíhala s využitím mimotělního oběhu.

Když chybí táta: Příběhy rodin, od nichž muž odešel

Když chybí táta: Příběhy rodin, od nichž muž odešel

Jak se žije rodinám, z nichž jeden rodič odešel? Ačkoli přibývá mužů, kteří se o své děti zajímají, a dětí, které jsou ve střídavé péči, stále platí,…celý článek

„Nádory srdce nejsou časté, operují se standardním způsobem na mimotělním oběhu v srdeční zástavě. Nejčastěji se vyskytují v levé síni srdeční, ale nebývají zhoubné a jdou ve velké většině dobře odstranit. Ty zhoubné jsou méně časté, většinou prorůstají srdeční komory a jsou velmi špatně odstranitelné. Prognóza je velmi špatná a krátká,“ vysvětluje lékař Milan Horn z Kliniky kardiovaskulární chirurgie.

Nádor paní Síbrtové lékaři odstranili, a po operaci tak byla převezena na JIP. V čase, který musela trávit v nemocnici, se o její tři děti starala babička. Po přeložení na normální pokoj mohla začít s rehabilitací a její stav se zlepšoval.

Zuzana: Dnes mám ovulaci! Jak jsem kvůli snaze o početí málem přišla o přítele

Zuzana: Dnes mám ovulaci! Jak jsem kvůli snaze o početí málem přišla o přítele

Lékaři mluví o problémech s početím, když se páru přes veškerou snahu nepodaří počít dítě ani po roce úsilí. Zuzana si pro sebe stanovila limit kratší…celý článek

Vyzvednout maminku z nemocnice přijeli i její dva starší synové, kteří jako výraz díku darovali ošetřujícímu lékaři obrázek. „Pacientce se dnes daří velmi dobře. Jen výrazně zhubla a má pocit, že jí vadí dráty, kterými má sešitý hrudník, takže uvažujeme do budoucna o jejich odstranění, což je banalita,“ dodává lékař Horn.  

Skuteční pacienti, opravdoví lékaři, odhalení i těch nejtěžších diagnóz, včetně unikátních záběrů z operačních sálů. Další díl cyklu Nemocnice Motol uvidíte již ve čtvrtek 5. května ve 20.15 na Primě.

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku