Rodina, která šokovala: Rodí doma, kojí do pěti, žádné léky či škola, žádné pohlaví

Video se připravuje ...
Rodina představuje svůj alternativní životní styl
Foto: Profimedia
Sdílej na facebooku
24. května  2017 
 06:00

Adele a Matt z britského Brightonu své okolí často šokují. Propagují porody doma, neoddělují placentu hned poté, co dítě přijde na svět, matka potomky kojí klidně v pěti letech. A odmítají klasickou medicínu i běžnou školu. 

Ulysseovi bude šest, Ostaře dva roky. A jejich rodiče se je rozhodli vychovávat co nejpřirozeněji. Navzdory tomu, co si myslí jejich okolí. Nebo třeba televizní diváci – když se před časem rodina představila v jednom pořadu, někteří z těch, kteří se dívali, na ni neváhali poštvat sociálku. 

Video ukazuje, jak žije rodina Allenových

Video se připravuje ...
Rodina představuje svůj alternativní životní styl • VIDEO: 

Vadilo jim, že děti nemají řád, jsou divoké a neposlušné. A také to, že Adele kojí pětiletého syna a že holčička neměla jednorázové, ale látkové pleny. Natož to, že děti nechodí k doktorovi, neberou léky a že místo aby je rodiče rozvíjeli pomocí edukativních hraček, nechávají je bosé běhat po lese. 

Jak to malé princezně Charlotte a jejímu bratrovi slušelo na svatbě tety Pippy?

Jak to malé princezně Charlotte a jejímu bratrovi slušelo na svatbě tety Pippy?

Svatba Pippy Middleton byla velkolepá a jako družička na ní nechyběla ani malá princezna Charlotte, ve skupině dětí doprovázejících nevěstu a ženicha…celý článek

Na takovém přístupu se pár shodl hned, jak spisovatelka Adele poprvé otěhotněla. Syn přišel na svět doma, s rodící ženou byl pouze její muž – šlo  o takzvaný lotosový porod, při kterém zůstává dítě pupečníkem nadále spojené s placentou, dokud neodpadne, což může trvat několik dní. Adele s Mattem po tu dobu uchovávali placentu v chladicím sáčku, posypanou solí a růžovými květy, aby se nekazila. „První týden jsem vůbec nechodila ven, jen na toaletu nebo do kuchyně, přišlo mi to tak v pořádku,” vzpomíná Adele. 

GALERIE: Jak žije rodina, která praktikuje alternativní rodičovství

Pokud jde o dlouhé kojení, vidí to matka dvou dětí takto. „Je na synovi, aby se sám rozhodl, když už nebude chtít mateřské mléko. Kojení je stejně přirozené jako například obejmutí," míní Adele. 

Bohyně kojení: Kontroverzní a přitom něžné fotky budí pobouření

Bohyně kojení: Kontroverzní a přitom něžné fotky budí pobouření

Fotografka Ivette Ivens je velkou příznivkyní kojení, a to včetně kojení na veřejnosti, které část lidí odsuzuje. Ona se na takovou kritiku rozhodla…celý článek

Její děti viděly lékaře jednou jedinkrát, když rodina musela do nemocnice kvůli Ulysseově astmatickému záchvatu. Očkování? Ani náhodou. „Nevidím důvod posílat do krevního oběhu nějakou cizorodou látku,” je v názorech ostrá Adele, podle níž stačí imunitu posilovat přirozeným stykem s okolním prostředím. Jak rodina děti léčí, když jsou nemocné?  Například takhle: na infekce oka používá mateřské mléko, na rýmu citronovou šťávu. 

Kontroverzní rodiče dokonce nechávají na dětech, aby si samy určily, jakého jsou pohlaví – neříkají jim, že jsou kluk a holka, a nepodporují u nich genderové předsudky.

Pohlaví si zvolí sám

Adele je v domácnosti, aby se mohla naplno starat o děti, navíc píše blog věnující se alternativnímu rodičovství. To v jejím podání zahrnuje také upřednostňování syrové stravy, odmítání očkování, pilulek, podporu domácího vzdělávání. Původně pracovala jako učitelka jógy a výživová poradkyně, má jazykové vzdělání.

S dětmi dodnes spí v jedné posteli, přičemž potomky neposílají spát. Usnou až sami od sebe. Ráno beztak nemusí vstávat, do školky a později ani do školy se v této rodině nechodí a chodit nebude. 

„Trávíme spoustu času v přírodě. Je pro nás mnohem důležitější, aby se toho děti mnoho dozvěděly o zvířatech a rostlinách, než aby měly několik sad plastových hraček,” vysvětluje Adele. Malá Ostara miluje hry s blátem a už dneska pozná byliny, které se dají jíst. A opalovací krémy? Bez těch se rodina také obejde. 

Číst a psát? Později, prosím

Matt s Adele uznávají, že je důležité naučit se číst a psát, ale nechtějí na to u svých dvou dětí nijak spěchat a chtějí je postupně učit hlavně věci, o které syn a dcera projeví zájem. 

Rodina chce v současné době našetřit na to, aby se mohla přestěhovat do Kostariky, kde Adele kdysi nějaký čas žila. Jejich hlavním cílem je naprostá soběstačnost, takže sní
o velkém pozemku, kde budou pěstovat potřebné potraviny a zároveň díky němu získají přístup k volně žijícím zvířatům. 

Vitacit, šuměnky, jesenka... 10 pochoutek, které jsme jedli jako malí. A přežili jsme!

Vitacit, šuměnky, jesenka... 10 pochoutek, které jsme jedli jako malí. A přežili jsme!

Cukry a zase cukry! Mnoho dětí dnes sladkosti vůbec nesmí. Jejich rodiče dbají na zdravý životní styl, což je naprosto v pořádku. Nic se však nesmí…celý článek

Tu miluju! Malá holčička si v autě na plné pecky užívá oblíbenou písničku

Tu miluju! Malá holčička si v autě na plné pecky užívá oblíbenou písničku

Nuda v práci, starosti doma? Tohle vám zvedne náladu. Podívejte se, jak si malá Maddie užívá oblíbenou písničku. A jak si radost z pohybu nenechá zkazit…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku