Vybíráte kroužky pro děti? Pár rad a tip na vodní pólo navrch

Vodní pólo? Proč ne!
Foto: Spartawaterpolo.cz
Sdílej na facebooku
30. srpna  2018 
 06:00

Škola ještě nezačala, ale už teď můžete děti přihlašovat do kroužků. Často to jde přes internet., takže ušetříte čas a navíc se vyhnete zklamání, kdybyste v září zjistili, že už mají plno. Jak se ve výběru lépe zorientovat? 

Ideální je si s dítětem o výběru kroužků promluvit. Jeho představa se totiž nemusí shodovat s tou vaši. Třeba netouží být fotbalistou, daleko více mu učarovali letečtí modeláři… Důležité je také zvážit, zda vybraný kroužek vůbec bude zapadat do vašeho časového programu. Buď si ho bude muset dítě obstarat samo, pokud ho budete někam dovážet, zvažte, zda to časově zvládáte i s přípravou do školy na druhý den. skvělé josu v tonmto ohledu kroužky přímo ve škole. 

Psychologové varují před nadměrným zatěžováním dětí kroužky. Rodiče mají pocit, že pokud nebude mít jejich ratolest každý den nějakou aktivitu, o něco přichází. Naopak podle psychologů je pro děti důležité, aby měly i své osobní volno, které si vyplní podle sebe a budou se klidně i nudit. Ovšem pozor, nesmí tuto nudu vyplnit počítačovými hrami. Každé dítě je prostě osobnost a potřebuje něco jiného. 

Hodně populární, jsou technicky zaměřené kroužky. Například v kroužku vědecké pokusy pracují děti podle odborné metodiky, kde se s opravdickými laboratorními pomůckami a dalším materiálem seznamují s přírodovědou, fyzikou a chemií. Neklaďte na ně ale přehnané nároky. Z vašeho dítěte nemusí být druhý Heyrovský, Messi nebo primabalerína. Důležité je, že kroužek musí dítě bavit a rozvíjet.

A co takhle vodní pólo? 

Pro pražské rodiče tu máme jeden tip. Klub vodního póla Water Polo Sparta Praha nabírá hráče a hráčky ve věku 8 až 15 let. Pokud vaše děti rádi plavou, vezměte je  vyzkoušet vodní pólo. Přinese jim vytrvalost, sílu, obratnost a hlavně nové kamarády. Oddíl přijímá chlapce i dívky. 

Nábor zájemců bude probíhat 5. 9. a 10. 9. od 18 hodin v prostorech bazénu Aquacentrum Šutka a dále pak od 12. 9. v tréninkových hodinách, tedy v pondělí a ve středu od sedmi do půl deváté večer. Více informací na treneri@spartawaterpolo.cz 

Vodní pólo je dynamický hravý sport pro lidi, kteří mají především rádi vodu, protože stejně jako plavci trávíme většinu našeho sportovního života v bazénu. Je to sport, který spojuje charakteristiky ledního hokeje (nasazení, souboje, kontakt), basketbalu (práce s míčem, pravidla) a házené (rychlé přelévání hry od branky k brance, taktika). Vodní pólo je míčová hra, ve které proti sobě nastupují dvě 7 členná družstva (6 hráčů v poli a brankář). Hraje se na čtyři čtvrtiny po 8 minutách čistého času.

Nejdůležitější však je, že vodní pólo je kombinační, hravý a zábavný týmový sport a jako takový se malému sportovci postará o krásné zážitky, které týmová hra neodmyslitelně přináší.

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku