VIDEO: Podle čeho si vybrat šátek na nošení dětí? Nejlepší je bavlněný

Video se připravuje ...
Když nosit, tak v šátku, který je na to určený
VIDEO: Adam Balažovič
Sdílej na facebooku
7. listopadu  2015 
 06:00

Nošení dětí v šátku není žádná věda. Potomky tak dneska nosí i matky, které by se jinak v žádném případě neoznačily za alternativní. Jak si ho vybrat, z čeho by měl být a jak dlouhý je potřeba? Podívejte se na video, které jsme natočili s lektorkou kurzů v Bráně k dětem. 

Nikdo se do nošení dětí v šátku samozřejmě nemusí nutit, ale je to vcelku pohodlný způsob, jak si uvolnit ruce, pokud například potřebujete něco udělat doma. Ať už je to oběd nebo třeba hra se starším dítětem. Šátek je rozhodně pro matku i dítě zdravější a pohodlnější než obyčejná klokanka.

"Je dobré používat přímo šátek určený k nošení dětí, nikoliv třeba látku ze starého přehozu nebo prostěradla," vysvětluje lektorka kurzu nošení dětí Michaela Perníková. Jen šátek má totiž potřebnou pevnost a pružnost zároveň. Lektorka doporučuje, aby si rodiče pořídili šátek z bavlny, protože se udržuje snáze než výrobky s příměsí hedvábí či bambusu. 

Sdílej na facebooku
Autor: Radka Wallerová, is

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku