Kam s dětmi: Festival sportu pro děti, nový zábavní park a Muzejní noc pod Ještědem

  • Kam s dětmi: Festival sportu pro děti, nový zábavní park a Muzejní noc pod Ještědem
    Příští víkend se po roce vrací na pražské náplavky Ratolest Fest
    Foto: Ratolestfest
    Sdílej na facebooku
    19. května  2016 
     10:00

    Přemýšlíte, co s tímhle nebo příštím víkendem, aby to pobavilo vás i vaše děti? Tady od nás máte pár tipů, které by vás mohly zaujmout. My se s našimi dětmi na některé z nich určitě vydáme. 

  • Stará hudba pro děti pod benátskou vlajkou

    ...
    ...
    Autor: letnislavnosti.cz

    Už tuhle neděli vypukne v rámci Letních slavností staré hudby taneční a hudební veselí pro děti od 3 do 14 let. Co je to ta stará hudba? A není nudná, když je stará? Akce se koná v inspirativních prostorách Clam-Gallasova paláce, jehož starobylé zdi barokního šlechtického sídla ožijí hudebními a výtvarnými dílnami. Tematickým pojítkem všech hudebních, tanečních a výtvarných dílen budou tentokrát Benátky, jejichž symbolem je okřídlený lev, a oblast Středomoří. Přijďte se přesvědčit, že taneční rytmy, živá improvizace, osudy mořeplavců a díla mistrů barokní hudby jsou přitažlivé i pro nejmladší generaci.

    Více na www.letnislavnosti.cz, registrace na jednotlivé dílny ZDE  

  • Aby byl porod co nejlepší

    ...
    ...
    Autor: s

    Až do konce týdne se můžete v Praze vydat na akce probíhající v rámci Světového týdne respektu k porodu. Navštívit můžete přednášky, semináře a workshopy pro těhotné a jejich rodiny, užít si lze interaktivní přednášky a projekce pro žáky a studenty, stejně jako semináře pro zdravotníky či filmové projekce. Nechybějí obchůdek se vším, co k těhotenství, porodu a péči o děti patří, prodej knih, občerstvení a také originální dětský koutek. Vstup do expozice je volný. Můžete tedy navštívit Dělohu, Porodní sál, Obchůdek, Homo ecologicus, nakoupit knihy či se občerstvit u baru. Vstupenky se kupují pouze na přednášky. 

    Využít můžete poradnu duly a porodní asistentky, ve vybrané dny bude k dispozici klinická psycholožka Simona Dejdarová pro psychologické poradenství související s těhotenstvím, porodem a obdobím po porodu.

    Více informací na www.respektkporodu.cz 

  • Když bude pršet

    ...
    ...
    Autor: Toboga

    Počátkem května přibyl do pražského Avion Shopping Parku na Zličíně (vedle Ikea) další přírůstek do sítě obchodů a zařízení. Byl tu nově otevřený největší rodinný indoor park v České republice – Toboga Fantasy. Na rodiče s dětmi čeká na ploše přes 6000 m2 na třicet hracích a sportovních atrakcí. Také tu najdete doplňkové programy či občerstvení. Toboga Fantasy je čtvrtý ze zábavních parků Toboga, které v České republice již úspěšně řadu let fungují – Bongo v Brně, Galaxie ve Zlíně a Tongo v Hradci Králové. V Toboga Fantasy nejsou na rozdíl od jiných center žádné hrací automaty a jiná gamblerská zařízení. Park je otevřený i dospělým na firemní akce, večírky nebo teambuilding. Určitě stojí za zmínku, že stěny zábavního centra vyzdobil dětskými „fantasy graffiti“ malíř, ilustrátor a frontman skupiny Poletíme? Rudolf Brančovský. 

    Více na www.toboga.cz

  • Veselý Kopec: více než skanzen

    ...
    ...
    Autor: www.vesely-kopec.eu

    Zapomeňte na to, že skanzeny jsou nuda, která vaše děti nebude bavit. A vyzkoušejte si na vlastní kůži jeden náš oblíbený: skanzen Veselý Kopec u Hlinska na Vysočině. 

    Zejména v červnu až září Veselý Kopec patří rodinám, které si chtějí společně hrát v zajímavém prostředí expozice lidového stavitelství v přírodě. V prodejně upomínkových předmětů získáte dva různé herní plány, podle nichž můžete samostatně procházet mezi roubenými chaloupkami a hledat odpovědi na otázky, které vás dovedou k rozluštění tajenky a získání malé odměny. Tyto objevné výpravy můžete s dětmi podnikat kterýkoliv den od úterý do neděle v rámci běžné otevírací doby.

    O víkendech máte navíc možnost sledovat při práci různé řemeslníky, dozvědět se od nich mnoho zajímavého, něco si také vyzkoušet a odnést domů.

    Více na stránkách skanzenu

  • Bubec láká na poslední květnovou sobotu

    ...
    ...
    Autor: Bubec

    Co takhle oslavit příští sobotu mezinárodní svátek sousedů a Den dětí v místě, jakým je Zahrada Bubec v pražských Řeporyjích?

    V sobotu 28. května tu čekají děti špionáž v uměleckém studiu, tvoření a hra na zahradě. "Zároveň doporučujeme donést koláče, buchty, tedy cokoliv, na co budete mít chuť – u kávy ve speciální kavárně (v soše Čestmíra Sušky) si na tom můžete pochutnat," informuje Kristýna Němcová ze Studia Bubec. Od 19 hodin vypukne "sousedská opékačka na zahradě": přijďte si – ve společnosti svých sousedů – opéct večeři na ohni. Donesení hudebních nástrojů k ohni je vítáno. Několikrát během akce se také rozezní rozhledna Čestmíra Sušky v rámci performance španělského umělce Santiaga Lópeze.

    Od 21 hodin se můžete těšit na slavnostní zahájení provozu letního kina na Zahradě Bubec, a to filmem Pupendo, který uvede sám tvůrce Jan Hřebejk. Součástí bude i beseda s režisérem. "Doporučujeme karimatku na sezení s sebou a v případě chladného počasí i deku," říká Kristýna Němcová.

    Více na www.bubec.cz

  • Přichystejte se na Ratolest Fest

    Rádi byste děti dali na nějaký kroužek a nevíte, co by je vlastně bavilo? Pak musíte přijít příští sobotu na pražský Ratolest Fest. 

    Ratolest Fest je navržený tak, aby děti po dni plném zážitků spokojeně usnuly. Každé stanoviště nabízí něco na "zažití a vyzkoušení". RF tvoří víc než 90 interaktivních zastávek u tělovýchovných jednot, sportovních klubů, školek a organizací pracujících s malými i těmi nejmenšími.

    Festival seznamuje malé sportovce s menšinovými i olympijskými sporty. Letos přivítá nábory malých: florbalistů, kajakářů, ragbistů, fotbalistů, lakrosistů, veslařů, softbalistů, basketbalistů, golfistů, horolezců, hokejistů, jachtařů, gymnastů, hráčů kolové, tenistů, aikidistů, atletů, zápasníků, turistů, tanečníků, parkurových jezdců, cyklistů, bojovníků krav-maga, šermířů, cheerleaders…

    Více na stránkách festivalu a na Facebooku. Můžete se zapojit i do soutěže o špičkový sportovní kočárek.

  • Pod Ještědem už vypukne muzejní noc

    ...
    ...
    Autor: IQ Landia

    Ani letos nebudou lektoři liberecké iQLANDIE chybět na Muzejní noci pod Ještědem. Dvanáctý ročník festivalu, který se stejně jako loni uskuteční u Severočeského muzea a Oblastní galerie Liberec, ozvláštní tým vědeckého centra akční Science show, zábavnými pokusy, badatelskými aktivitami a v neposlední řadě vybranými interaktivními exponáty. Dorazte, Muzejní noc pod Ještědem startuje v pátek 20. května. Návštěvníci se mohou těšit na pořádnou dávku experimentální zábavy. „Na schodišti Severočeského muzea předvedeme akční Science show plnou ohňů, výbuchů a kouře. Přítomní diváci se dozvědí, jak se zapaluje ledem, uvidí výrobu zubní pasty pro slony nebo si na vlastní kůži vyzkouší teplotu -196 °C, a to při pokusech s kapalným dusíkem,“ říká Martina Kutíková, marketingová specialistka iQLANDIE. Show začíná od 20 hodin.

    Více na www.iqlandia.cz

  • Balet tak trochu jinak

    ...
    ...
    Autor: Vertigo, Balet Národního divadla

    Kdybyste si náhodou chtěli dopřát večer bez dětí, tohle stojí za vidění. Připravuje se česká premiéra večera současného evropského baletu Vertigo na Nové scéně. Komponovaný večer poprvé 9. 6. na Nové scéně představí esenci díla trojice významných a specifických současných evropských tvůrců tanečního divadla: Moldavana Radu Poklitaru (Rain), Itala Maura Bigonzettiho (Vertigo) a Švéda Alexandra Ekmana (Cacti). Tři navzájem ostře kontrastující poetiky těchto umělců a jejich opusů vytvářejí magickou kombinaci lyriky, nostalgie, humoru i bláznivé absurdity. Pozor! To vše dohromady může vyvolat pocity závratě – tedy Vertigo!

    Více na www.narodni-divadlo.cz

/
Autor: wall
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku