Hračky pro starší děti: Brýle pro virtuální realitu, 3D puzzle, filmařská sada

Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
9. prosince  2016 
 12:00

Nevěřte tomu, že velké děti si nechtějí hrát. Jen je mnohem těžší najít hračky, které by je bavily. A bohužel – někdy se to nedaří, protože je až příliš pohltily mobily a internet, nicméně zkuste se inspirovat v naší nabídce, která přináší tipy na hračky pro školáky, a dokonce i pro studenty. 

S velkými dětmi máte jednu velkou výhodu. Většinou už svá přání dokážou jasně vyslovit a vy zároveň vcelku dobře víte, co je baví a co mají rády, což bývá u batolat či předškoláků někdy problém. A nevěřte tomu, že výběr hraček pro ně za moc nestojí, naopak – některé jsou dokonce přímo určeny pro děti až deseti- či dvanáctileté a starší. 

Hračky pro kojence a batolata: Jaké vybrat dárky k Vánocům?

Hračky pro kojence a batolata: Jaké vybrat dárky k Vánocům?

Jaký dárek k Vánocům pro kojence či batolata má smysl? Nabídka hraček je široká, ale jaké volit, nechcete-li, aby se po pár minutách povalovaly na…celý článek

Mezi takové speciality patří některé řady stavebnice Lego: například řada Technic a její letošní novinka se stroji Volvo. Pro menší školáky jsou tu pak například prázdninový karavan, jezdecké stáje nebo řada Star Wars. 

Některé děti více než klasické stavebnice milují puzzle, a to včetně těch 3D, která v mnoha provedeních nabízí třeba značka Ravensburger. Letos přišla s 3D Disney zámkem, který se po sestavení může stát ozdobou pokojíčku, stejně jako s 3D teniskou, která se po složení hodí jako nádoba na tužky a podobně. 

Video se připravuje ...
Prázdninový karavan Lego pro děti od 8 let • VIDEO: 

Láká vaše děti spíše virtuální realita? Proč ne. Firma Mattel nabízí View-Master: brýle pro virtuální realitu určené především dětem. Lze k nim pořídit pět zážitkových balíčků – neboli virtuálních encyklopedií – s různou tematikou. Děti se díky nim mohou podívat například do světových metropolí, na safari či do vesmíru. Balíčky fungují jako jakási virtuální encyklopedie a dětem nabídnou celou řadu poučných informací, doplňujících fotografií, videí a miniher.

Video se připravuje ...
Brýle na virtuální realitu učí děti formou her a zábavy • VIDEO: 

Školáky mohou potěšit i interaktivní knížky z edice Kouzelné čtení, zvláště ty mladší baví i edice určené dětem od pěti let, jako jsou například pro školáky určená novinka Hravé české dějiny nebo případně knížky pomáhající s učením němčiny či angličtiny. Dobré jsou také interaktivní knihy pro děti od šesti let Atlas světa a Svět zvířat, které teď doplnila i hra Cesta kolem světa pro děti od deseti let. Jen je k nim třeba pořídit elektronickou tužku, ta ale stačí jedna a investice se vzhledem k rozšiřující se nabídce titulů začíná vyplácet. 

Za pozornost stojí i velké hračkářství Hamleys, které přináší zase trochu jiné hračky, které jinde koupit nemusíte. Ale robotické hračky, kterých nabízejí skutečně hodně, jsou k mání jinde – dobře vypadá například sada Stikbot, která je určena především zájemcům o filmování a dá se koupit v řetězcích Bambule nebo Sparkys. 

Video se připravuje ...
Pistole NERF patří mezi hračky, které mají školáci hodně v oblibě • VIDEO: 

Nejlepší dárky pro předškoláky. Co dát klukům a co holkám?

Nejlepší dárky pro předškoláky. Co dát klukům a co holkám?

Je jim tři až sedm let a s hračkami si vyhrají tolik jako nikdy v životě. Výrobci to vědí, a tak je nabídka právě pro tuto věkovou kategorii asi největší…celý článek

Tohle dětem nedávejte! Které potraviny překvapivě obsahují příliš soli?

Tohle dětem nedávejte! Které potraviny překvapivě obsahují příliš soli?

Češi solí oproti doporučení Světové zdravotnické organizace až trojnásobně více. A to se týká jak dětí, tak i dospělých. Možná si řeknete, že se vás…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy