Co nastávající rodiče plánují a co pak doopravdy s dětmi dělají?

  • Co nastávající rodiče plánují a co pak doopravdy s dětmi dělají?
    Že nebudete zveřejňovat fotky sebe a svých dětí? Uvidíme.
    Foto: Shutterstock
    Sdílej na facebooku
    10. dubna  2016 
     06:00

    Čekají své první dítě. A i když přesně nevědí, co je čeká, v něčem mají jasno: TOHLE nikdy dělat nebudeme! Nebudeme říkat "hezky jsme se vyčurali", nebudeme... Co všechno rodiče dělat nechtějí, ale nakonec to (skoro) všichni dělají?

  • Nikdy nebudu říkat...

    Po čtyřicítce pravděpodobně nemáte v posteli už malé děti, a tak si můžete užívat s partnerem.
    Po čtyřicítce pravděpodobně nemáte v posteli už malé děti, a tak si můžete užívat s partnerem.
    Autor: Shutterstock.com
    Nikdy nechcete klesnout tak "hluboko", abyste používali takzvaný mateřský plurál. Jenže najednou spoustu věcí děláte jaksi spolu. Nemusíte říkat, že jste se dneska krásně napapali, ale najedli. Protože dítě se ještě samo nenají, nepřevlékne, neumyje. Navíc když spí dobře dítě, spí se dobře i matce, to dá rozum. Jenže vysvětlujte to bezdětným, kterým to všechno zní podezřele. (Pravda je ovšem také to, že i když jste dítě u doktorky vybalila z plenek vy, "my jsme jí to v ordinaci počurali" je prostě divné.)

  • V noci se budeme ve vstávání střídat

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Nikdy nenechám veškeré vstávání na manželce, dušuje se leckterý nastávající otec a matka přitakává. Rovnoprávnost, kterou v tomto směru zamýšlejí oba, vezme zpravidla za své během několika prvních nocí. Důvodů je hned několik: pláč dítěte stejně probudí matku. Otec většinou spí. Pro matku je v tu chvíli jednodušší uklidňovat dítě než budit manžela. Pokud se přece jen ujme uspávání otec a trvá mu to trochu déle, mnoho matek stejně neusne a po chvíli to nevydrží. A také: kdo má pořád poslouchat, že matky mají prsa a otec ne?!

  • Nikdy nenechám spát manžela v obýváku

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud se dvojici narodí dítě, které má náročnější noci, brzy se přestěhuje do pokoje k rodičům. A pak už je jen krůček k tomu, aby se odstěhoval ten, kdo během dne nemůže vypadat úplně jako zombie. Čili většinou otec. Na dětském hřišti se to ztratí, v práci se to maskuje hůře.

  • Nikdy nenecháme dítě spát u nás v posteli

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Někomu se to stane záhy po narození, někomu v době, kdy potomek dostane větší postýlku. Toho v noci vzbudí drobné ťapy ťapy ťap a rodič jen automaticky zdvihne peřinu a vpustí malého vetřelce k sobě. Pravda je, že někteří rodiče odolají a důsledně vracejí dítě do jeho vlastní postýlky. My ostatní jsme prostě podlehli a ve finále jsme si tento ústupek nemohli vynachválit.

  • Vždycky vystoupím se řvoucím dítětem z autobusu

    Jsou jednorázové pleny už jen přežitek?
    Jsou jednorázové pleny už jen přežitek?
    Autor: Shutterstock
    Jakožto svobodní jsme absolutně nechápali ty rodiče, kteří odmítli se řvoucím dítětem vystoupit z prostředků hromadné dopravy. Než jsme pochopili, že někdy to prostě nejde: jedete pozdě k doktorovi, vyzvednout starší dítě ze školky a někdy je člověk natolik rezignovaný, že je mu to prostě jedno. 

  • Nikdy si nedám své dítě na plochu

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Nebudeme mít jako ostatní všude fotky svých dětí, dušují se budoucí rodiče. Neuplyne ani pár týdnů a mrňous pronikne na zamčenou obrazovku mobilního telefonu. Za chvíli se rozvaluje na ploše počítače, řadě z nich se podaří proniknout do peněženek a mnohým též na sociální sítě. Protože ta jejich roztomilost je prostě odzbrojující!

/
Autor: is
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku