12 podivných výrobků, o kterých člověk netuší, dokud neotěhotní

  • 12 podivných výrobků, o kterých člověk netuší, dokud neotěhotní
    Foto: Babypod.net
    Sdílej na facebooku
    2. dubna  2017 
     06:00

    Už jste možná slyšeli, že má smysl – možná – pouštět dětem hudbu ještě předtím, než se narodí. Ale věděli jste, že reproduktor může být ve vagině matky, aby byl poslech co nejčistší? Pokud se vám to zdá trochu moc, pak je tu vždycky možnost koupit vzdělávací pás a posílat dítěti podněty skrz břicho. Ale nedosti na tom, výrobků, o kterých až do početí člověk neslyší, je mnohem více. Nejsou naštěstí všechny tak zvláštní, některé jsou vyloženě praktické. 

  • Hudba skrz vaginu

    Autor: Babypod.net

    Pokud by vám náhodou přebývaly zhruba tři tisíce korun a zatoužili byste po rozvoji ještě nenarozeného dítěte, je tu pro vás Babypod. Už nějaký čas existují přehrávače, které přenášejí hudbu k miminku do dělohy přes břicho, tohle zařízení se pomocí kabelu připojí k telefonu a přehrávač se vkládá přímo do dělohy. Společnost tvrdí, že děti hudbu vnímají již od 16. týdne vývoje v děloze a že tímto způsobem podporuje vývoj jejich nervové soustavy. Hlasitost? Zhruba 54 decibelů, což odpovídá tlumenému hovoru.  

  • Olej na masírování hráze

    ...
    ...
    Autor: Weleda

    Tohle je možná výrobek z kategorie, o kterém byste raději nikdy neslyšeli. Ale spousta žen na něj zřejmě právem nedá dopustit, protože masírování hráze před porodem může zabránit jejímu nastřižení nebo natržení, pokud s masážemi začnete několik týdnů před termínem. 

  • Balonek na roztažení hráze

    Balonek na roztahování hráze si některé ženy nemohu vynachválit
    Balonek na roztahování hráze si některé ženy nemohu vynachválit
    Autor: Lehkyporod.cz

    Vypadá to jako něco z autoopravny, ale není tomu tak – balonek Epino (Epi-no) napomáhá roztažení hráze před porodem, a tak usnadňuje příchod dítěte na svět, aniž by se hráz jakkoli poškodila či ji bylo třeba nastřihnout. Podle typu stojí dva až tři tisíce korun, k mání je i jiný model nazvaný Aniball, díky jednoduššímu provedení stojí něco přes tisíc korun. Balonek se pří přípravě na porod během několika týdnů před termínem zavádí do pochvy a postupně se nafukuje tak, aby připomínal hlavičku dítěte. 

  • BabyPlus Prenatal Education System

    BabyPlus Prenatal Education System
    BabyPlus Prenatal Education System
    Autor: BabyPlus Prenatal Education System

    Pokud vám vážně hodně záleží na vzdělávání potomka a trocha hudby skrz vaginu by vám nestačila, můžete nasadit BabyPlus Prenatal Education System. Na Amazonu je k mání za necelých dvě stě dolarů a slibuje, že kojenci, jejichž rodiče ho používají, se rodí čilejší a vnímavější, lépe spí a později v životě lépe zvládají školu. Má se používat od 18. týdne těhotenství, začít by se mělo maximálně ve 32. týdnu. Přístroj skrz břicho poskytuje miminkům speciální audiolekce, díky nimž se rozvíjí rychleji. Nebo ne? V hodnocení jedna z žen píše, že absolutně neviděla rozdíl mezi svými dvěma dětmi, z nichž u jednoho přístroj používala a u druhého ne, a připisuje názor, že peníze do přístroje nejspíše investují rodiče, kteří mají zájem na dobrém vývinu potomka, a budou se mu proto věnovat i bez této techniky, což se na něm rovněž projeví pozitivně. 

  • Holo matrace pro těhotné

    Holo Maternity Raft
    Holo Maternity Raft
    Autor: Holo Maternity Raft

    Vypadá to skutečně podivně, ale možná, proč ne? Zhruba za sedmdesát dolarů si můžete pořídit matraci se speciálním otvorem na těhotenské břicho, na které se vám bude ležet lépe než na klasické a která se dá použít nejen doma, ale i u vody. 

  • Aby porod tolik nebolel

    TENS machine
    TENS machine
    Autor: TENS machine

    Obavy z porodu jsou vlastně obavami z bolesti. A tohle – přístroj zvaný TENS (transkutánní elektrický nervový stimulátor) za nějakých osmdesát dolarů ji podle výrobce dokáže hodně účinně mírnit. Má ovlivňovat signály o bolesti mířící do mozku, a pokud žena stiskne příslušné tlačítko, elektrický impuls bolest vyruší. Ale zřejmě to bude bez záruky. 

  • Proti křečovým žílám na vagině

    Babybellyband
    Babybellyband
    Autor: Babybellyband

    Otoky v oblasti vagíny, křečové žíly tamtéž, pocit nemístného tlaku ... nepříjemná a přitom běžná těhotenská obtíž, kterou by měla tahle trochu zvláštně vypadající pomůcka výrazně zmírnit. Hledejte pod názvem Babybellyband, k mání je za 25 dolarů. 

  • Ramenní těhotenské pásy

    Babybelly Shoulder Bands
    Babybelly Shoulder Bands
    Autor: Babybelly Shoulder Bands

    Těhotenské břicho někdy člověka doslova táhne k zemi, ale tenhle pocit se dá zmírnit pomocí různých pásů. Jednou z možnosti jsou ramenní pásy – Babybelly Shoulder Bands – které se dají na webu koupit zhruba za dvacet dolarů. 

  • Bederní pás

    Bederní pás
    Bederní pás
    Autor: Archiv

    Klasikou je těhotenský bederní pás, který skutečně účinně dokáže ulevit od bolestí kříže, kyčlí a podobně, ale nesnažte se ušetřit tím, že si koupíte nějaký za dvě stovky, ten nic neunese.  Kvalitní stojí od osmi set korun výše, výhodou je, že pokud vám ho předepíše neurolog nebo ortoped, zdravotní pojišťovna vám ho proplatí. 

  • Speciální těhotenský šperk

    ...
    ...
    Autor: slune.eu

    Kulatý náhrdelník není jen tak obyčejná kulička, ale speciální jemně zvonící přívěsek, který pomáhá upevňovat pouto mezi matkou a dítětem ještě předtím, než miminko přijde na svět. Hledejte pod názvem Bola Necklace. Anebo prostě "náhrdelník bola", protože se dá koupit i v Česku, například coby "mexická bola". Cena od 300 korun výše. 

  • Na odběr moči

    2985261:gallery:true:true

    A teď zase něco přízemnějšího, bez čeho to v těhotenství nejde. Aneb praktická nádobka, která napomůže sběru moči na pravidelné kontroly, což s velkým břichem není žádná legrace. Hledejte Collect Female Urine Device, stojí pár dolarů. 

  • Jdeme do finále: síťované kalhotky

    BabyOno
    BabyOno
    Autor: BabyOno

    Tohle věru není žádný výkřik módy, ale po porodu jako když je najdete. Síťované kalhotky, které patří mezi výbavu do porodnice a dají se pořídit nad v každé řetězcové drogerii, případně ve zdravotnických potřebách. Na výběr budete mít jendorázové nebo prací. 

/
Autor: red
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku