Matka uspořádala dceři oslavu první menstruace. Jaké dárky dostala?

Brooke s dortem, který jí matka upekla k oslavě první menstruace
Foto: Buzzfeed/Twitter/Autumn Jenkins
Sdílej na facebooku
19. ledna  2017 
 16:00

Slavit se dá cokoli. Třeba to, že vaše dcera dostala první menstruaci. Přesně tak to viděla Shelly Lee z americké Floridy, a když její dcera dostala první měsíčky, uspořádala jí párty, na které nechyběli další oslavenci, dort ani dárky. A podle fotek se zdá, že to dvanáctiletou Brooke potěšilo. 

Pamatujete si, jak jste se cítily, když jste dostaly první menstruaci? My v redakci na to většinou nevzpomínáme zrovna s nadšením, spíše nás to trochu zaskočilo a celé to bylo takové nějaké trapné, často i včetně reakcí naších matek, kterým jsme se s tím s nemalými rozpaky svěřily. 

Dvanáctiletá Brooke bude mít jiné vzpomínky, a to právě díky své matce, která to pojala ve velkém a přitom vcelku sympatickém stylu. Včetně dortu s červenými ozdobami, protože ačkoli to z reklam na hygienické pomůcky vypadá jinak, barvou menstruace není světle modrá, ale právě barva krve. 

30 důležitých vět, které by měli tátové říkat svým dcerám každý den

30 důležitých vět, které by měli tátové říkat svým dcerám každý den

Ať už jste tatínkova holčička nebo stále pracujete na vzájemném vztahu, jedno je jisté: mužský element ve výchově dívek je nepostradatelný. Tátovská…celý článek

Mohlo to každopádně zůstat malou rodinnou oslavou, ale někteří účastníci fotky z oslavy zveřejnili na sociálních sítích, jako třeba sedmnáctiletá Autumn, sestřenice oslavenkyně. S tím, že jí celá akce přišla jako dobrý nápad. A přesně v tomto duchu se nese i naprostá většina reakcí pod příspěvkem na Twitteru. 

O oslavě tak napsal například web Buzzfeed. "Chtěla jsem, aby se z toho stala tak trochu zábava," citovali matku, která oslavu uspořádala. Jí servírovaný dort obsahoval spoustu čokolády, protože to se v době periody vždycky hodí. S tím rozhodně souhlasíme. 

60 celebrit a jejich děti: Komu jsou potomci podobní, komu ani trochu?

60 celebrit a jejich děti: Komu jsou potomci podobní, komu ani trochu?

Takový syn herce Toma Hankse Colin svého otce skutečně nezapře. Své matce Madonně je podobná i Lourdes, ačkoli na rozdíl od ní nosí tmavé vlasy. Ovšem,…celý článek

10 důvodů, proč je pro dítě dobré, aby mělo sourozence. To vás nenapadlo!

10 důvodů, proč je pro dítě dobré, aby mělo sourozence. To vás nenapadlo!

Popravdě řečeno, být jedináčkem má také své výhody. Od nedělené rodičovské pozornosti až třeba po vyšší kapesné. Ale mít sourozence jich má možná ještě…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku