Pečujte o pleť svého děťátka

Pečujte o pleť svého děťátka
Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
10. října  2016 
 00:00
Prezentace klienta

S příchodem miminka na svět pro vás začíná kromě radosti také spousta nových starostí. Každý den je pro vás nový, objevujete jeho potřeby a přání. Nejdůležitější, co mu můžete dát, je mateřská láska, teplo domova a pocit bezpečí. Co ale dělat, když vaše miminko trápí zarudlá pokožka a narušuje tak vaši harmonii?

Opruzeniny umí potrápit

Velmi často si neuvědomujeme, že naši nejmenší nemají stejnou pokožku jako my. Pleť každého miminka je velice jemná a citlivá na vše kolem. Pokožka novorozenců a kojenců není tak odolná vůči vnějším vlivům a nepříznivým podmínkám jako kůže starších dětí a dospělých. Neměla by být zatěžována velkým množstvím chemických látek a je potřeba o ni pečovat těmi nejjemnějšími přípravky. Velmi často se stává, že svým nepříjemným zarudnutím reaguje na nevhodnou stravu, oblečení nebo nedostatečné větrání. To způsobuje pálení a podráždění pokožky neboli opruzeniny. U malých dětí se vyskytují nejčastěji v místech, která jsou vystavena těsnému kontaktu s plenami. V dnešní době se sice firmy snaží vyrábět stále nové a nové druhy plen, které jsou maximálně prodyšné, opruzeninám však nedokáže zabránit žádná z nich. Proto je nutné pokožku miminek více chránit a pečlivě vybírat pečující prostředky, které kůži dodají to, co potřebuje.

Hýčkejte jeho pleť s  Active derm krémem od Australian Bodycare!

Active derm krém
Active derm krém
Autor: DK Pharma

Při výběru dětské kosmetiky je důležité být velmi pečlivá. Nevybírat pouze podle reklam nebo ceny. Látky, které jsou v kosmetice obsažené, musí zachovávat přirozenou vlhkost kůže, umožnit dýchání pokožky a měly by být protizánětlivé. Určitě vždy volte takové, které obsahují zinek pro jeho hojící účinky. Ideálně bez parabenů, parfémů a umělých barviv. Ta nejsou pro miminka vhodná a zbytečně pleti přitěžují. 

Jedním takovým je Active Derm krém od firmy Australian Bodycare. Vysoce aktivní a kvalitní přípravek byl vyvinut na ošetření jemné pokožky těla, která je citlivá na vlhkost a tření. Jednou z nejdůležitějších vlastností Active derm krému je, že zabraňuje podráždění kůže v místech, kde se pokožka tře o sebe navzájem, tedy na zadečku miminek.
Active Derm krém obsahuje estery kyseliny mléčné, makadamiový olej a zinek. Naopak právě neobsahuje parabeny, žádné parfémy a žádná barviva. Na pokožce vytvoří ochranný film a je odolný proti vodě. Zklidňuje červenou a podrážděnou pokožku a udržuje ji suchou. Díky svému antiseptickému účinku má nejen léčebné, ale i preventivní účinky a je vhodný zvláště na citlivou pokožku miminek.

Pro maximální péči o pleť vašich nejbližších je vhodné kombinovat krém s Active Derm pěnovým mýdlem Australian Bodycare. Pěnové mýdlo Active Derm obsahuje antimikrobiální estery kyseliny mléčné a allantoin k podpoře hojení a zklidnění podrážděné oblasti. Dokonale ji umyje a zároveň zvlhčuje. Výhodou je, že Active Derm pěnové mýdlo lze aplikovat na mokrou i suchou pokožku, má zklidňující účinky a je vhodné i jako prevence před opruzeninami.

Active derm pěnové mýdlo
Active derm pěnové mýdlo
Autor: DK Pharma

Pravidelná, jemná a hlavně kvalitní péče je to nejlepší, co můžete udělat pro spokojené a zdravé miminko.

Výrobky z řady Active Derm jsou volně k dostání v lékárně nebo si je lze objednat na www.australian-bodycare.cz

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku