Přečtěte si příběh oblíbeného kojeneckého mléka HiPP!

Přečtěte si příběh oblíbeného kojeneckého mléka HiPP!
Foto: Hipp Czech
Sdílej na facebooku
5. května  2020 
 00:00
Prezentace klienta

Určitě jste o něm už slyšely a třeba jste ho už pořídily pro své děti. Historie vzniku kojenecké výživy je víc než zajímavá. Jak to celé vlastně vzniklo?

Vznik velké myšlenky

Píše se rok 1899 a Josephu Hippovi a jeho ženě Marii se narodila dvojčata. Dětem nestačilo maminky mléko, neprospívaly a v tu dobu hrozilo nejhorší. Joseph, pracující v cukrárně a prodejně svíček v Pfaffenhofenu, ale přišel s geniální myšlenkou. Z vlastnoručně upečených sucharů si vyráběl sucharovou moučku, kterou obohacoval mléko. To tak bylo sytější a výživnější. Dvojčata žila! A prospívala stejně dobře, jako dalších pět dětí.

Rodiče, kteří zachránili své děti před jistou smrtí, okamžitě začali prodávat sucharovou moučku ve svém obchodě a zanedlouho Joseph Hipp zásoboval i řadu dalších cukrářů. Tím se z malé cukrárny stala malá továrna, aby se zvládla uspokojit poptávka po sucharové moučce, která zachránila další stovky a stovky dětí. A sucharová moučka se v Německu prodávala až do 70. let minulého století.

Věda a výzkum

Ve společnosti HiPP, která v průběhu let z rodinného podniku vznikla, ale věděli, že je potřeba neustálý výzkum a maximální snaha přiblížit se vzoru nejvyššímu – mateřskému mléku.

Proto v roce 1968 přichází první a velmi důležitý krok, úprava složení bílkovin. V kravském mléku nalezneme cca 80 % kaseinu a 20 % syrovátky. Ale v mléku mateřském je poměr zcela jiný – 40 % kaseinu a 60 % syrovátky.

Díky úpravě byla zajištěna mimo jiné i lepší stravitelnost a přijetí kojeneckého mléka děťátkem.

Mateřské mléko obsahuje mastné kyseliny, které jsou obzvláště vhodné pro organismus kojence, které jsou důležité pro vývoj mozku, nervových buněk a zraku. Těmto omega-3 a omega-6 mastným kyselinám se říká LCP a v roce 1992 je HiPP začal přidávat do svého kojeneckého mléka. Prvotně byly získávány z vajec a rybího oleje, nyní se používají speciální rostlinné oleje s mnohem lepšími chuťovými vlastnostmi.

Další velmi důležitou složkou mateřského mléka jsou probiotika a prebiotika. Probiotické bakterie, které jsou mlékem předávány dítěti, se uchytí na stěně střeva a zajišťují zdravou mikroflóru a tím i obranyschopnost dětí. Protože až 80 % imunitních buněk se nachází uvnitř.

Autor: Hipp Czech

Prebiotika jsou pak taková potrava pro probiotika. Zajistí rychlý růst probiotických bakterií, které se snadněji a rychleji vypořádají s nežádoucími bakteriemi ve střevech.

Zjistit více o významu probiotik a prebiotik v mateřském mléce.

Společnost HiPP, jako první, už v roce 2002 začala přidávat do svého mléka bakteriální kultury mléčného kvašení, které byly původně získány z mateřského mléka a které jako jedny z prvních přirozeně osidlují lidský trávicí trakt.

Po letech výzkumu byla společnost HiPP první, kdo v roce 2010 uspěl ve vývoji nové generace kojenecké výživy. A tak v roce 2011 HiPP přináší na náš trh unikátní kojenecké mléko – to obsahuje nejenom všechny potřebné látky a živiny, ale jako jediné kojenecké mléko má i cennou kombinaci PROBIOTIK™ a PRAEBIOTIK™.

Prozkoumat nabídku HiPP Combiotik.

HiPP a BIO

Děti, které nemohou být kojeny, potřebují takové mléko, které je co nejblíže mléku mateřskému. Organismus kojence je velmi citlivý. Pro společnost HiPP je důležité, aby se používaly produkty co nejvíce přírodní a aby se jako základní surovina používalo vždy jen přísně kontrolované BIO mléko.

HiPP BIO mléčnou výživu vyvíjeli specialisté na mléčnou kojeneckou výživu více než 40 let na základě nejnovějších vědeckých poznatků. Používáním BIO produktů při výběru surovin pro výrobu mléčné kojenecké výživy HiPP značně převyšuje požadavky zákona.

BIO kvalitu mléka i striktní absenci geneticky modifikovaných rostlin potvrdilo i Greenpeace. Každá šarže mléka navíc projde více než 600 kontrolami, které zajistí tu nejvyšší možnou kvalitu a bezpečnost pro vaše děti. Však za kvalitu HiPP kojeneckého mléka ručí osobně Stefan Hipp, jak deklaruje HiPP BIO pečeť.

Autor: Hipp Czech

A protože HiPP dbá na životní prostředí, i obalový materiál je co nejvíce v souladu s přírodou. Krabice je plně recyklovatelná, protože se při výrobě obalů Eco-Comfort-Pack® používají pouze tiskařské barvy na bázi rostlinných olejů. Použitím barev bez minerálních olejů zajišťuje bezpečí vašeho děťátka, a zároveň se tím chrání životní prostředí.

Navíc použitý karton je certifikovaný FSC (Forest Stewardship Council), což opět potvrzuje zodpovědný přístup k přírodě, neboť tento certifikát zajišťuje trvale udržitelné spravování lesů pro dobro dnešní i budoucí generace.

Zjistit více o HiPP BIO kvalitě.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku