Námořnický deníček z dovolené či prázdnin, který zvládnete i vy

Vyzdobte a vymalujte dle vlastní fantazie
Foto: Aladine.cz
Sdílej na facebooku
18. června  2016 
 06:00

Kdo netvoří s dětmi, jako by poslední roky nebyl. Ale alespoň občas, proč ne? Když si s nimi vyrobíte prázdninový deník, vznikne hezká připomínka společných zážitků. Tenhle návod není složitý, navíc si můžete pomoci razítky a dalšími věcmi. Je přitom úplně jedno, zda v něm budou vzpomínky na Vltavu pod Lipnem, rybník u rodinné chalupy či Středozemní moře. 

„Vytváření vlastních deníčků je v posledních letech fenomén a vyrábějí je nejen děti, ale i dospělí. Na papír lepí především fotografie, vstupenky z koncertů, divadel, cirkusů, přidávají lístky, kytičky, používají tematická razítka a další detaily, díky nimž si rovnou na cestě nebo i pak doma dotvářejí nezapomenutelný suvenýr a vzpomínku na krásné časy,“ říká Martina Linková z portálu Aladine.cz, kde najdete spoustu tipů na zajímavé a zábavné tvoření od známých českých výtvarnic a designérek.

Jedna z nich, Irena Vohlídková, přidává zajímavý tip na netradiční deníček z cest. „Nazvali jsme jej Marina minialbum, protože je plný přímořské atmosféry, vln a zkrátka letní pohody. Pojďte si s námi vyrobit minialbum, aby vaše fotografie nezůstaly ležet ladem, až se vrátíte z dalekých krajů.”

Co budete potřebovat? Sadu razítek Stampo Textile Marina, Stamposcrap abeceda, inkoustové polštářky, akvarelový papír, 3D lepicí čtverečky, štětec, nůžky, stuhu, lepidlo, černou permanentní razítkovací barvu, tenký karton, fotografie, černý fix, rozprašovač na vodu, horkovzdušnou pistoli nebo fén.

Jak si vytvořit námořnický deník? 

1. Připravte si inkousty v barvě mořské vody – vhodný bude modrý, a nebojte se i zelené barvy. Zvolte si velikost minialba a vystřihněte si z akvarelového papíru i tenkého kartonu tolik kruhů, kolik budete chtít dělat stránek. Počítejte s tím, že některé fotky nalepíte rovnou na karton. U přední a zadní strany zvolte přibližně o 0,5 cm až 1 cm větší průměr kruhu, než jsou vnitřní stránky minialba.

2. Na nesavou podložku několikrát otiskněte inkoustové polštářky a postříkejte je vodou z rozprašovače stejně jako akvarelový papír. Štětcem naneste barvy na mokrý papír a promíchejte je, ale jen zlehka, aby zůstaly patrné původní barvy. Vysušte horkovzdušnou pistolí nebo fénem.

POSTUP VÝROBY UKAZUJE I FOTOGALERIE

3. Zbylou barvu z podložky pomocí štětce naneste na papír a opět usušte. 

4. Na bílý papír si otiskněte vybraná razítka ze sady Marina a vystřihněte je.

5. Pokud máte šicí stroj, nebojte se ho použít! ☺ Šití papíru je mnohem jednodušší než šití látky a nevyžaduje se tady žádná přesnost. Čím méně rovné šití bude, tím lépe. Můžete střídat rovný, entlovací nebo jakýkoliv steh, který váš stroj umí. Můžete prošít i natištěné motivy razítek.

6. Doplňte nápisem pomocí razítek abecedy, vystřižené motivy nalepte a domalujte barvami dle vlastní fantazie.

7. Vnitřní části minialba budou tvořit fotky, které můžete doplnit otisky razítek – ta natiskněte, vystřihněte a přilepte na 3D lepicí čtverečky.

Bez křiku! 6 triků, jak zvládnout výchovu potomka

Bez křiku! 6 triků, jak zvládnout výchovu potomka

Nevěřím tomu, že by se nějaký rodič vyžíval v tom, aby křičel na dítě. Je taky fér si přiznat, že občas na své potomky zvedáme hlas kvůli chování,…celý článek

8. Jednotlivé stránky mohou tvořit jen fotografie. Vystřihněte si z nich kruhy a nalepte je na kartonový podklad.

9. Dekorování vnitřní části minialba záleží jen na vaší fantazii. Můžete přidat vše, co chcete ve svém albu mít. Pohlednice, letenky, vstupenky nebo třeba mušličky. 3D předměty doporučujeme lepit tavnou pistolí.

10. Minialbum dokončíte tak, že si vždy v jednom místě na každé stránce vytvoříte dírku pomocí kleští, a tou provléknete buď stužku, provázek, nebo knihařský kroužek. Pokud bude minialbum svázáno v horní části, jako je tomu v našem případě, dejte pozor na řazení stránek, aby nebyly vzhůru nohama!

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku