Sama bez dětí: Co musíte stihnout, když děti odjedou k babičce či na tábor

  • Sama bez dětí: Co musíte stihnout, když děti odjedou k babičce či na tábor
    Foto: Shutterstock
    Sdílej na facebooku
    28. července  2018 
     06:00

    Letní prázdniny jsou radostí pro děti a noční můrou pro jejich rodiče. Na druhou stranu při nich přichází i ten dokonalý okamžik, kdy děti odjedou na jeden či více týdnů k babičce nebo na tábor. Ať už zůstanete slaměná matka s partnerem nebo bez něj, co byste za tu dobu, než se ratolesti vrátí, rozhodně měla stihnout?

  • Vykašlat se na to

    Autor: profimedia.cz

    Naplánovala jste si generální úklid jejich pokojíčků, vyházení rozbitých hraček a vytřídění oblečení, které už je jim malé? Co kdybyste ho navíc ve volném týdnu nafotila a zkusila prodat na jednom z dětských bazarů? Proboha, zapomeňte na to! Když jim v šatníku ty krátké oteplovačky vydržely od ledna, tak to do prosince ještě zvládnou. Máte týden bez dětí, nechcete ho přece strávit debordelizací jejich věcí. Až se vrátí, zapřáhněte je, ať si to uklidí samy.

  • Dát si přesčas

    Autor: profimedia.cz

    Naopak na to, abyste zůstala o trošku déle v práci a zbavila se restů, které vám dýchají za krk, je právě teď vhodná doba. Tento týden totiž nemusíte z práce s vyplazeným jazykem běžet do školky nebo družiny, vzápětí na nákup a vařit večeři. Prostě si udělejte tu práci, kterou potřebujete, a až budete mít hotovo, plynule se přesuňte k bodu tři...

  • Jít na dvojku

    Autor: Shutterstock

    Hned v úvodu si ujasněme jednu věc: s dvojkou vína je to stejné jako s pivem – na jedno se nechodí! Takže se domluvte s kamarádkou, se kterou jste se dlouho neviděla, a zajděte si posedět někam na zahrádku. Jste bez dětí, takže nemusíte spěchat domů a případně mít výčitky, že vás viděly trošku v náladě. Naopak více než doporučeno je, aby vás v lehce (a to zdůrazňujeme!) podroušeném stavu přivítal partner.

  • Mít sex

    Autor: shutterstock

    Častěji, hlasitěji a na více místech v bytě, než je tomu v běžném týdnu. Věděla jste, že žena je na vrcholu své sexuality kolem čtyřicítky? To znamená, že sex si užíváme nejvíc tehdy, když máme doma děti. Už vám někdo říkal, že život není fér? Máte týden na to, abyste si to užila bez strachu, že vás potomci uvidí, uslyší nebo překvapí. Neváhejte!

  • Nevařit

    Autor: Shutterstock.com

    Zajděte si alespoň jednou s partnerem na večeři. Nebo klidně víckrát. Nebo si ji objednejte domů. Nemůžete se přeci zdržovat vyvařováním, když si máte užívat ten báječný sex, že? Navíc to má samé výhody, večeře vás nevyjde ani zdaleka na tolik, jako kdybyste šli do restaurace s dětmi, budete si moci popovídat, aniž byste za každou druhou větou museli odpovídat na otravné dotazy, nikdo vám nebude ujídat z talíře a čtvrtina toho neskončí pod stolem.

  • Koupit si šaty

    Vyrazte na nákupy a užijte si letní slevy.
    Vyrazte na nákupy a užijte si letní slevy.
    Autor: archiv firem

    A taky nové boty a sexy spodní prádlo. Obzvlášť to prádlo si většinou nevybíráme za asistence našich dětí či puberťáků, že. Jeden den v týdnu bez dětí je ideální právě na to, abyste strávila odpoledne v nákupním centru. Budete mít totiž spoustu času všechno si v klidu prohlédnout, vyzkoušet a projít. A to všechno bez znuděných pohledů, otrávených připomínek a nutností vykompenzovat to návštěvou fast foodu.

  • Užívat si

    Autor: Shutterstock.com

    Ráno v posteli (dobře, partnera tam tolerujte), posléze na záchodě (aniž by na vás někdo ťukal nebo halekal), nerušeně v koupelně (ano, tak dlouho, jak jen budete chtít), u snídaně a ranní kávy... Užívejte si ten pocit, že slyšíte vlastní myšlenky, že si můžete číst knihu, nasadit sluchátka nebo jít na dlouhou procházku a ani při jedné činnosti nejste rušena. Ten pocit – být sama se sebou – je k nezaplacení.

/
Autor: brig
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku