Matka nechala malého kluka vyklidit myčku. "Děláš z něj otroka," napsali jí

Šestiletý Lyle Thomas uklízí v kuchyni
Foto: Facebook/Nikkole Paulun
Sdílej na facebooku
18. října  2016 
 16:00

Mladá matka Nikkole z amerického Michiganu vždycky tak trochu provokovala. Před pár lety byla hvězdou pořadu stanice MTV coby šestnáctiletá nastávající matka, teď však některé lidi nadzvedla poněkud nečekaně. A to když na svůj poměrně sledovaný facebookový profil dala fotky šestiletého syna, kterak uklízí nádobí. 

"Vždyť si z něj děláš otroka," objevilo se v jedné z reakcí pod fotkami, na kterých šestiletý chlapec dává prádlo do pračky, nádobí do myčky a pomáhá s přípravou jídla. Nebyla to zdaleka jediná kritika pod snímky, podobných tu zaznělo překvapivě mnoho. Jakási Tammy například napsala, že nemá nic proti výchově dětí k zodpovědnosti, ale co je moc, to je moc. 

GALERIE: Jak se žije mladé matce se dvěma dětmi

Nikkole Paulun, matka chlapce, se naopak hájila tím, že chce rozbít stereotypní uvažování, podle něhož mají být domácí práce doménou žen. A v tom s ní nelze než souhlasit. A jak dodala, stejně je většina starosti o domácnost na ní. Zároveň přislíbila, že k péči o domácnost povede i dcerku, ta je na to však zatím příliš malá. 

10 věcí, které byste měla naučit svého syna dřív, než mu bude třináct

10 věcí, které byste měla naučit svého syna dřív, než mu bude třináct

Víte, co se říká? Že jak svého syna vychováte, tak se pak bude chovat v budoucím životě, třeba v manželství. Samozřejmě, že to je ještě daleko, ale…celý článek

 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku