Kam s dětmi? Tipy nejen na tento víkend: Trnkova zahrada, iQLANDIA či Fler Offline?

Foto: Zahrada2
Sdílej na facebooku
3. března  2017 
 16:00

Ačkoli tenhle víkend má být krásně, počasí "ještě úplně" stále není. A tak se vyplatí při plánování toho, kam vyrazit s dětmi, mít v  záloze program jak na ven, tak pod střechu. Tady máte pár tipů, které vám mohou pomoci. 

Do Prahy se vrací skvělá výstava na motivy Trnkovy slavné knížky Zahrada, tentokrát ji najdete v Braníku. Postavy z knihy a spolu s nimi i čtenáři – nebo spíše diváci – se díky ní přenesou z média tištěného do média audiovizuálního. Podstatou projektu je hra, do které se interaktivně zapojí i divák. Na návštěvníky výstavy čekají hned dvě patra plná zábavy. 

Už jste někdy slyšeli o Štěkafonu? Unikátním hudebním nástroji, díky kterému vám může parta psů vyštěkat vaši oblíbenou melodii? Na Kočkodromu si zase můžete s nevrlým kocourem zahrát na babu – na tříkolkách! A potom jsou tu i Digihrab, Prstochod, Velrybárium, Slonograf, Trpaskop a další. Až budete na konci výstavy unavení, můžete si pohodlně lehnout do trávy pod Nebehledem a pozorovat rozkvetlé stromy, hmyz, ptáky, pouťový balonek či poletujícího draka. 

Více fotografií z našich tipů najdete V GALERII

Jaké kočárky si oblíbily celebrity? Kdo si připlatil a kdo má obyčejný?

Jaké kočárky si oblíbily celebrity? Kdo si připlatil a kdo má obyčejný?

Zatímco některé celebrity si libují ve výstředních modelech kočárků, jejichž cena jde až do desítek tisíc korun, většina vozí děti ve stejných typech…celý článek

Jsou vaše děti spíše přes vědu a techniku? Vezměte je do Liberce. Tamní iQLANDIA čelí invazi Hmyzounů! Že už máte vytočenou pohotovostní linku deratizátorů? Tak zase v klidu položte telefony. Nejedná se totiž o žádný útok z hmyzí říše, ale o název nového workshopu science centra. A na co se můžete během tři čtvrtě hodiny bádání těšit? Tajně nahlédnete do života mravenců. V gelovém mraveništi „v přímém přenosu“ uvidíte stavbu tunelů, tajných komor nebo spižíren těchto minipracovníků. Dále se dozvíte, jaký kastovní systém funguje v termitišti, z čeho se skládá tělo včely medonosné či k čemu slouží hmyzí hotel. Dokonce nakouknete i pod mikroskopy.

Zajímavé je i tohle. Na jediný víkend se největší český on-line portál s handmade odpojí – Fler bude zkrátka Offline. 4. a 5. března více než 120 tvůrců nabídne svou tvorbu naživo na pražské Balabence a každý tu bude moci poznat své oblíbené tvůrce naživo. Představí se největší hvězdy Fleru z mnoha oblastí – šperkaři, designéři, návrháři, keramici, tesaři. K mání bude také dětské oblečení. 

Tohle jsou nejkrásnější a nejdojemnější porodní fotky roku 2017

Tohle jsou nejkrásnější a nejdojemnější porodní fotky roku 2017

Bolest, někdy trvající celé hodiny, vyčerpání a pak obrovská radost. Přesně takové situace včetně různých něžných momentů zachycují následující fotky,…celý článek

Něco pro vás? Co takhle Chvění? Nová premiéra Baletu Národního divadla v Praze proběhne dnes, 2. března, na scéně Národního divadla. Autorské taneční představení uměleckého šéfa Petra Zusky vzniklo ve spolupráci s Baletem Národního divadla v Brně, pro který Petr Zuska inscenaci v loňském roce původně vytvořil.

Pro své dílo si Petr Zuska vybral jak pozoruhodnou hudební předlohu, tak i téma. Na hudbu 1. věty a fragmentů z 2. a 3. věty 3. symfonie Henryka Góreckého a Chvění Jiřího Pavlici rozehrál taneční příběh, jehož obsah je inspirován kromě tématu Góreckého symfonie také básněmi Vladimíra Holana a Jana Skácela. 

Jak si vlastně děti hrály, když neměly smartphony? Podívejte se!

Jak si vlastně děti hrály, když neměly smartphony? Podívejte se!

Nechceme se přidávat do houfu těch, kteří tvrdí, že dnešní děti jsou hrozné, neumějí si hrát a jen sedí u počítače či tráví čas s telefonem v ruce.…celý článek

Věřili byste, že zajímavé věci jsou někdy k vidění i v obchodních centrech? Třeba v OC Šestka, kde až do 26. března probíhá interaktivní výstava Vynálezy a objevy. Součástí výstavy jsou následující tematické expozice, výstavu doplňují sobotní tematické workshopy.

Máte rádi klasické Krkonošské pohádky? Pak na ně můžete děti vzít do pražského Divadla Bez zábradlí, kde 5. března dávají premiéru inscenace Krkonošské pohádky 2 – Kuba a Anče mají Kubíčka. Dětské divadelní představení od autorky Boženy Šimkové vzniklo původně jako filmové pokračování oblíbených dětských večerníčků už na konci 80. let. K jejich natočení však nikdy nedošlo. Teprve nyní mohou diváci nové příběhy o Krakonošovi, Trautenberkovi, Anče a Kubovi vidět v podání souboru Divadlo pohádek.

Retro hračky jsou zpět! Nafukovací slon, beruška na klíček i igráček

Retro hračky jsou zpět! Nafukovací slon, beruška na klíček i igráček

Pamatujete si na ně z vlastního dětství? Mnohé z hraček, k nimž se hodí přízvisko retro, se dají pořídit i dnes. A baví i současné děti. Které stojí…celý článek

Dáváte potomkům tmavé pečivo? Chyba! 7 omylů o dětech a jídle

Dáváte potomkům tmavé pečivo? Chyba! 7 omylů o dětech a jídle

Zatímco někteří rodiče děti v jídle nijak neomezují a doufají, že z případných špeků vyrostou, jiní nutí už pětileté holčičky, aby si hlídaly, kolik…celý článek

 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy