VIDEO: Naučte děti, aby neměly strach z vody. Plavat se dá celý rok

VIDEO: Naučte děti, aby neměly strach z vody. Plavat se dá celý rok
Strach z vody je přirozený, ale pomozte ho potomkům překonat.
Foto: profimedia.cz
Sdílej na facebooku
23. března  2016 
 06:00

Nemáte čas ani peníze, abyste s dětmi chodili na plavecké kurzy, ale rádi byste, aby se nebály vody a časem se naučily plavat? Přinášíme vám video s několika tipy, jak začít. 

Nejhorší je, když strach z vody pociťují sami rodiče a vědomě či nevědomě ho předávají i svým potomkům. Naštěstí ho společně mohou také překonávat, i když děti zrovna nechodí na plavecké kurzy. 

"Stačí k tomu různé pomůcky, s jejichž pomocí si dítě zvyká na vodu," radí Štěpánka Štrougalová z pražského dětského plaveckého klubu Juklík. Jmenuje například obyčejnou plastovou konvičku, s jejíž pomocí hodně malé dítě vodu nejdříve všelijak přelévá a s níž si pak v bazénku nebo ve vaně třeba s rodičem navzájem polévají obličej. 

Lektoři plaveckých kurzů doporučují, aby do čtyř let věku byli s dětmi v bazénu i rodiče, ale pro starší předškoláky už je lepší, když jsou ve vodě jen s instruktory. Lépe tak spolupracují. Kurzy pro starší děti bývají zároveň levnější než ty pro nejmenší. 

Sdílej na facebooku
Autor: Radka Wallerová, is

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku