Děti ve škole nesvačí. Naučte je to. Podívejte se, jak může svačina vypadat

Děti ve škole nesvačí. Naučte je to. Podívejte se, jak může svačina vypadat
Školní svačina rozhoduje nejen o tom, zda bude dítě štíhlé, ale také o tom, jak bude to bude ve škole myslet
Foto: profimedia.cz, Albert
Sdílej na facebooku
20. srpna  2015 
 17:36

Co dáváte svým dětem k svačině?  Platí tady, že lepší něco než nic, ale ve skutečnosti je hodně důležité, co dítěti na dopoledne a někdy i na odpoledne do školy naservírujete. Mnohé dětí si přitom svačinu nenosí vůbec. Podle odborníků z iniciativy Vím, co jím jim to ubližuje. 

Že vaše dítě o svačinu moc nestojí? Možná je chyba v tom, že jsou to jídla poněkud nudná. Vás by bavilo jíst každý den skoro suché pečivo jen tak lehce něčím namazané? 

Podívejte se, jak nápadité svačiny se dají připravit, co do nich dát a čemu se naopak vyhnout? 

Iniciativa Vím, co jím a piju je součástí globálního programu The Choices Programme, který umožňuje spotřebitelům lepší orientaci v nabídce potravin. Program vznikl na základě výzvy Světové zdravotnické organizace a Organizace OSN pro výživu a zemědělství. Právě tyto organizace upozornily na vybrané živiny, jejichž nadměrná konzumace výrazně zvyšuje riziko vzniku civilizačních chorob.

Sdílej na facebooku
Autor: wall

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku