Renata: Přítel mi neřekl, že má dítě. Tvrdil, že to nevěděl!

Renata: Přítel mi neřekl, že má dítě. Tvrdil, že to nevěděl!
Renatu šokovalo, když zjistila, že její přítel má nemanželskou dceru
Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
9. července  2017 
 06:00

Renata se rozvedla a měla pocit, že nového muže, který by za to stál, už nepotká, ačkoli po tom toužila. Chodila do práce, starala se o sedmiletého syna a bála se, že právě milované dítě bude překážkou tomu, aby mohla navázat nový vztah. „Nebyl by asi problém někoho sbalit, jenže co s chlapem, kterému by šlo jen o mě a nechápal by, že musím hodně času věnovat dítěti?“ 

Na chatě, kam ji spolu s partou dalších přátel pozvala kamarádka i s potomkem pětatřicetiletá žena loni poznala Tomáše. Svého vrstevníka, který si skvěle rozuměl s jejím synem, s nímž rozebíral značky aut a navečer si spolu šli zakopat. Brzy se to vysvětlilo - sám byl otcem devítiletého kluka, který sice trvale žil se svou matkou, ale s tátou trávil minimálně každý druhý víkend a někdy i kus týdne. 

„Padli jsme si do oka, propovídali jsme na chatě dva večery a po návratu do Brna jsme se sešli hned další den, když byl syn u mých rodičů. Tomáš sice nebydlel přímo ve městě, ale pracoval tady, takže ani to nebyl problém. Byla jsem nadšená,“ líčí Renata, která do měsíce začala s Tomášem chodit a do půl roku spolu začali plánovat společné bydlení. Být sami, asi by se sestěhovali rovnou, ale nechtěli to uspěchat kvůli klukům. 

Byla to zamilovaná idyla, pak přišel šok

Zatím spolu trávili v Tomášově domě alespoň víkendy. Podařilo se jim dokonce sladit pobyty dětí u bývalých partnerů tak, že měli vždycky jeden víkend oba kluky a další měli jen sami pro sebe. Chlapci si naštěstí taky padli do oka a pochvalovali si, že už ani jeden z nich není jedináčkem.

„Na jaře letošního roku jsme se dohodli, že se během nadcházejících letních prázdnin sestěhujeme do bytu, který si pronajmeme někde v Brně tak, aby oba kluci u nás měli své zázemí, mohli od nás jezdit do školy a podobně,“ píše čtenářka. Vlastně to byla úplná idyla, kterou Renatě trochu kazila jen Tomášova poznámka o tom, že je fajn, že už mají oba dítě, protože on žádného dalšího potomka neplánuje. Renata totiž v duchu ještě toužila po holčičce, ačkoli úplně přesvědčená o tom taky nebyla, protože se jí nechtělo znovu kvůli mateřství opouštět práci.

Jenže pak přišel šok. „Sedíme takhle doma, kluci jsou pryč, koukáme na film, pijeme víno, pak si povídáme. A Tomáš najednou říká, že má asi dceru,“ popisuje Renata situaci, která jí letos v červnu vyrazila dech. Jak asi dceru? Dceru? Kde? Kolik jí je? Tohle všechno Renatu samozřejmě zajímalo a snad nejvíc to, proč se to dozvídá až teď.  

Nejsem žádný rozsévač, dcerka je jen náhoda

Ukázalo se, že dvouletou holčičku její přítel počal v době, kdy už se rozváděl a před tím, než potkal Renatu. Hájil se proto vcelku logicky, že nikoho nepovedl a že na něj nemá být naštvaná. Proč jí to však neřekl? A proč se s holčičkou na rozdíl od syna nevídá? Když se Renatě vrátila slova, zahrnula Tomáše dalšími otázkami.

S matkou malé Nely nikdy nechodil, i když se znali roky, šlo jen o náhodný sex dvou osamělých lidí. Nové přítelkyni o dítěti neřekl proto, že loni ani on sám nevěděl, že přišlo na svět, protože jeho matka dlouhodobě žije v zahraničí, jisté nebylo ani to, že je to skutečně jeho potomek. Teď už to sice rok všechno ví, například proto, že je mu malá vážně podobná, ale bál se to říct, aby ho Renata neopustila. „Vždyť vypadám jako nějaký nezodpovědný rozsévač, což přitom není pravda,“ říkal na svou obranu, ale Renata přes slzy stejně neviděla. 

Chci s ním dítě, je rozhodnutá Renata

V prvním záchvatu vzteku na přítele křičela, že když jí lže v takhle zásadní věci, nemá smysl, aby vztah pokračoval. Co všechno jí ještě neřekl a neřekne, ptala se? Tomáš se dušoval, že jen tohle jediné. Renata byla stejně nešťastná, ale během pár dní ji nejhorší zklamání přešlo a trochu začala Tomáše chápat – kdyby totiž hned věděla, že má dvě děti s různými ženami, asi by se do vztahu s ním vůbec nepustila.

Pochopila taky, že on sám se musel nějak srovnat s tím, že mu někde daleko vyrůstá dcera, na jejíž výchovu nemá žádný vliv, což je pro něj jakožto zodpovědného otce docela obtížné. Srovnala se i s tím, že na holčičku posílá její matce alespoň nějaké peníze – vždyť odsouzeníhodné by bylo spíš to, kdyby tak nečinil. Nakonec se proto rozhodla s mužem zůstat. „Ale došlo mi taky, že s ním určitě chci mít dítě. Možná vám to přijde bláznivé a nezodpovědné, ale já to tak nevidím. Naopak. Jen doufám, že ho o tom přesvědčím,“ uzavírá Renata, která doufá, že její přání bude pro Tomáše menším šokem, než pro ni bylo sdělení o netušené dceři. 

Co vlastně vztahům nejvíce ubližuje? Podívejte se na video

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku