Co s volným časem? Výlet na Kuňku, za čerty nebo příběh smolařky?

  • Co s volným časem? Výlet na Kuňku, za čerty nebo příběh smolařky?
    Herečka Bára Štěpánová podává v představení Jak uvařit žábu strhující výkon
    Foto: Divadlo Palace
    Sdílej na facebooku
    16. listopadu  2015 
     00:00

    Na úterní volno vychází hezké počasí, a tak se přímo nabízí, abyste neseděli doma a někam vyrazili. Celá rodina se může pobavit třeba na Kunětické hoře v tamní Perníkové chaloupce, jiní zase ocení den otevřených dveří v pražském Hrzánském paláci nebo třeba velký řemeslný trh v podkrkonošském Hostinném. Pokud už rovnou hledáte program na víkend, zkuste povedenou divadelní hru, ve které hraje hlavní roli Bára Štěpánová, nebo třeba průvod čertů v alpském stylu na Hluboké. 

  • Na perník pod Kunětickou horu

    2188852:gallery:true:true

    Ježibaba z Perníkové chaloupky pod hradem Kunětická hora u Pardubic zve na státní svátek 17. listopadu 2015 od 9 do půl páté odpoledne k návštěvě Muzea perníku s tradičním Kuňkáním. Neformální setkání trampů, řezbářů a muzikantů, které zahájí Vánoce v Perníkové chaloupce, jež se oblékne do sváteční vánoční výzdoby. Tradiční vůni perníku doplní řada různě nazdobených vánočních stromečků a dekorací, přičemž vybíráme netradiční ozdoby ze slámy, papíru, provázků, nití, ovoce, lineckého pečiva a perníčků. Ozdoby, z nichž návštěvníka osloví zručnost a laskavá duše jejich tvůrců. V kamnech Perníkářské dílny ježibaby hoří a praská dřevo, Medovému ráji dominuje tzv. Trojanovický betlém z perníku. Pro děti je zvlášť atraktivní Ježíškovo nebe (kde mohou zanechat Ježíškovi dopis s vánočním přáním) a ohnivé peklo pod Perníkovou chaloupkou pro všechny, co jako Jeníček a Mařenka "kradou jako straky"...

  • Bára Štěpánová hraje v představení o domácím násilí

    Herečka Bára Štěpánová podává v představení Jak uvařit žábu strhující výkon
    Herečka Bára Štěpánová podává v představení Jak uvařit žábu strhující výkon
    Autor: Divadlo Palace

    Smolařka Blažena dospěla na konec své tragikomické životní cesty. Zbývá jen předstoupit před nebeský soud a obhájit své skutky. Diváci v rolích porotců sledují nevšední soudní proces, který má za cíl vynesení jasného rozsudku. Peklo, nebo ráj? Skvělé zahraný, jímavý, hořkosladký příběh o lásce až na věčnost, je protkán mnoha retrospektivními vstupy, které skýtají pro Báru Štěpánovou, dosud nevídanou hereckou výzvu. Její kolega Pavel Nečas ve hře představuje všechny Blaženiny "osudové muže", dohromady sedm zcela rozdílných mužských typů. Není to jednoduché, hrát každého jinak, správně a přesně předvést výrazný charakter na nevelké ploše!

    Kdy a kde? Představení dává divadlo Palace, Václavské náměstí v Praze v sobotu 21. listopadu. 

  • Za řemesly do Hostinného

    ss
    ss
    Autor: archiv

    Celé úterý 17. listopadu se v Hostinném koná velký řemeslný trh, na který se sjedou řemeslníci z měst, obcí a vísek z celých Čech i Moravy. Autoři přivezou textilní hračky, polštářky, kapsáře, aranžmá z přírodních materiálů, podmalbu na skle, šperky a bižuterii, svíčky, batiku, malbou zdobený textil, drátovanou keramiku, drobnosti pro radost i malbou zdobené hrnečky, knoflíky a šperky. Nebudou chybět výrobky ze dřeva, kůže, proutí, kovu, skla aj. Bude tradičně přítomen včelař se svými produkty i kořenářky se svou nabídkou bylin, čajů a koření. Stánkový prodej samozřejmě nabídne také široký sortiment občerstvení, cukrovinek a dalších pochutin. Přijeďte se podívat na jedinečný trh pod obry a vybrat nějaké radůstky pro vás nebo dárky pro vaše blízké pod stromeček.

  • Hrzánský palác se opět otevře návštěvníkům

    ...
    ...
    Autor: Prague.eu
    V úterý 17. listopadu bude opět zpřístupněn Hrzánský palác. Zájemci se mohou těšit na prohlídku interiérů doprovázenou odborným výkladem průvodců a na prohlídku dlouhodobé expozice výstavy Symboly republiky a výstavu Můj stát. Hrzánský palác je součástí řadové zástavby na jižní straně Loretánské ulice při hraně hradčanského ostrohu. Přesná data stavby ani architekt nejsou známi. Objekt stojí na místě původně gotického domu, který ve 14. století patřil svatovítské kapitule a poté císařskému dveřníku Henslinovi. Výstavy otevřel především pro školní skupiny Úřad vlády u příležitosti Dne české státnosti.

  • Čerti obsadí Hlubokou

    V německém městečku Schladming se letos koná největší slet čertů v Evropě, bude jich na 1 200
    V německém městečku Schladming se letos koná největší slet čertů v Evropě, bude jich na 1 200
    Autor: Sleviště.cz

    Už jste někdy viděli hrozivé rakouské čerty? Příští víkend se za nimi můžete vydat na jihočeskou Hlubokou. Unikátní průvod alpských čertů a démonů neboli Krampus Show představí zhruba stovku postav, především z okolí rakouského Windischgarstenu. Město tak chce vytvořit další lákadlo mimo hlavní turistickou sezónu. Konkurovat tradičnímu Mikuláši s anděly a čerty ale rozhodně nehodlá.

/
Autor: red
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku