První tipy na prázdniny: Zkuste dětství Karla IV., skvělou cestu do pravěku a bludiště

  • První tipy na prázdniny: Zkuste dětství Karla IV., skvělou cestu do pravěku a bludiště
    Kam s dětmi, aby se všichni pobavili a něco naučili?
    Foto: profimedia.cz
    Sdílej na facebooku
    8. června  2016 
     06:00

    Přemýšlíte, kam s dětmi o prázdninách? Abyste poznali nové místo, děti to bavilo a zároveň se něco dozvěděly? Abyste měli chvilku klidu pro sebe a abyste se pobavili i vy jako rodiče? Zkuste naše tipy, všechny jsou testovány na našich vlastních dětech!

  • Zámek Loučeň a dětství Karla IV.

    ...
    ...
    Autor: Zámek Loučeň
    Labyrinty v rozlehlém parku zámku Loučeň jsou perfektní zážitek samy o sobě. Celé letošní prázdniny jsou ale mezi bludišti navíc stanoviště, která dětem přiblíží dětství Karla IV. Zajímá vás, čemu se musel panovník učit, když byl malým klukem? Chcete nechat děti vyzkoušet si jízdu na koni, zápolení, střelbu z kuše a sledovat, jak jsou pasovány na rytíře? To vše doplní ukázky rytířských soubojů, kterých se zájemci mohou účastnit.
  • Sladovna Písek a tiskaři

    ....
    ....
    Autor: Sladovna Písek
    Výstavy ve Sladovně v Písku jsou vždycky zážitkem pro celou rodinu. Po úspěšných Objevitelích, Lesu a dalších přichází Tiskařiště. Místo, kde si děti mohou vyzkoušet různé tiskařské techniky – a když vyzkoušet, tak prostě se vším všudy. Oblečení vám ochrání pláště a gumové boty a hurá – tisknout můžete cokoliv a kamkoliv. Několik samostatných stanovišť nabídne dětem i dospělým možnost na vlastní kůži si vyzkoušet nejrůznější způsoby a formy tisku, dozvědět se něco z historie či se vcítit do postavy vynálezce knihtisku Johannese Gutenberga. Do Písku můžete vyrazit buď na výlet, nebo – pokud to máte blízko – můžete děti ve Sladovně rovnou zanechat na příměstském táboře.
  • Zeměráj

    ...
    ...
    Autor: Zeměráj
    Pokud jsou vaše děti rády v přírodě, určitě jim dopřejte návštěvu Zeměráje. Ohromný park jim umožní vnímat přírodu všemi smysly. Velkým zážitkem je například jeden kilometr dlouhá cesta, po které můžete kráčet bosi, a dopřát tak svým nohám zažitky nejrůznějšího charakteru. V parku se děti dozvědí mnoho o soužití člověka s přírodou, mohou tkát, pracovat s hlínou na kruhu v historické vesnici, zkusit být archeologem nebo strávit nějaký čas s netradičními hlavolamy.

  • Prázdninová pokusmánie a další

    ...
    ...
    Autor: Facebook.com/Centrum pro talentovanou mládež
    Zajímavé příměstské tábory připravilo i pražské Centrum pro talentovanou mládež. Nejen ti, kteří si myslí, že jsou extrémně talentovaní, ale i každé dítě si může najít zábavný program – od počítačů přes malování, cestu do pravěku, tajemství historie po zajímavé pokusy. Děti si budou hrát, sportovat, vyrábět a přitom se dozvídat různé zajímavosti. Děti čekají například výroba modelu ptačího křídla, pravěká smradlavá a výbušná atmosféra, rýžování zlata, tancující rozinky a mnoho dalšího.
  • Únikové hry a šifry

    ...
    ...
    Autor: Tepfaktor
    Zajímá vás, jak byste jako rodina obstáli v pevnosti Boyard trochu říznuté Piráty z Karibiku? Něco podobného můžete vyzkoušet v blízkosti Slapské přehrady v centru s názvem Tepfaktor. Během úkolů zaměřených na fyzičku, logiku, šikovnost a trpělivost prověříte souhru v týmu, odvahu, odhodlání a zápal pro hru. Skvělou zábavu pro rodiny se staršími dětmi plnou nevšedního luštění, šifer a tajemství nabízejí také takzvané únikové místnosti. Do nich se necháte dobrovolně zamknout a pak už jen hledáte klíče nebo kódy ke dveřím, kterými byste se v časovém limitu dostali ven. Skvělou atmosféru má například okultní The Room v Praze a v Brně. Ve chvíli nouze vám napoví průvodce hrou, který je schovaný po celou dobu v místnosti s vámi a je milostivý i v případě, že se vám všechny kódy vyluštit nepovede.
  • Muzeum Čtyřlístku

    ...
    ...
    Autor: Facebook / Muzeum Čtyřlístku
    Menší i větší milovníky legendárního komiksu určitě potěší výlet do Doks do Muzea Čtyřlístku. Doksy, Máchovo jezero a Bezděz byly totiž předobrazem Třeskoprsk, Blaťáku a hradu Bezzub. Právě kolem Máchova jezera vede asi 15 km dlouhá naučná stezka, kterou si můžete zpestřit plněním úkolů a zodpovídáním otázek, za jejichž splnění a zodpovězení vás na konci – v samotném muzeu – čeká odměna.
  • Parní lokomotivou

    ...
    ...
    Autor: České dráhy
    Mnohým malým milovníkům vlaků stačí dojít na nádraží a nasednout do prvního vlaku, který přijede. I cesta může být cíl a možná jste jich pár se svým dítkem absolvovali. Letos můžete zkusit cestu parní lokomotivou nebo starými motoráky. Na stránkách Českých drah najdete pestrou nabídku výletů pro rodiny s dětmi všech věkových kategorií.
  • Letadla zblízka

    ...
    ...
    Autor: Letiště Václava Havla
    Skvělé exkurze pro děti všech věkových skupin nabízí také Letiště Václava Havla. Můžete si prohlédnout místa, kam se jako cestující nedostanete, například letištní hasičskou stanici. Můžete také sledovat starty a přistání letadel hodně zblízka.

/
Autor: is
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku