12 chytrých návyků spokojených žen, které zůstaly v domácnosti

  • 12 chytrých návyků spokojených žen, které zůstaly v domácnosti
    ...
    Foto: Shutterstock
    Sdílej na facebooku
    9. září  2016 
     06:00

    Ne všechny mámy upalují hned po porodu do práce. Některé se dokonce rozhodnou, že se stanou ženami v domácnosti. Proč ne, chce to ovšem praktikovat následující rady, které zvýší jejich efektivitu a udrží zdravý rozum.

  • Hydratují

    I dostatek vody může zabránit infekcím močových cest.
    I dostatek vody může zabránit infekcím močových cest.
    Autor: Shutterstock.com

    Všechny matky, které zůstávají doma s dětmi, na to velmi často zapomínají. Běhají kolem svých potomků, rodiny a to, že by měly pít, jaksi vypouštějí. Matky v domácnosti musí hydratovat. Ráno začnou kávou a během dne si hlídají svůj pitný režim. A co vy, zvládáte to?

  • Cvičí

    Na jaře toho spálíte mnohem více, než v zimě.
    Na jaře toho spálíte mnohem více, než v zimě.
    Autor: Shutterstock.com

    Mylná představa těch, kteří tvrdí, že matky v domácnosti mají moře času na to, aby každý den pravidelně cvičily. Když ale najdou chvilku samy pro sebe, jdou si zacvičit. Jednak to dělá dobře jejich duši, tělu a navíc je to spojuje s okolním světem.

  • Organizují

    Matka pracuje
    Matka pracuje
    Autor: Shutterstock

    Zní to sice hloupě, ale efektivní matky v domácnosti se připravují na další den. Moc dobře totiž vědí, že to prostě není jen tak, a i když si zbytek populace může myslet, že je to pohodička, realita je jiná. Lepší je připravit si plán toho, co ten den budou s dětmi dělat, a budou se hned cítit líp.

  • Neodmítají pomoc

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Spousta maminek v domácnosti se domnívá, že když jsou doma, musí všechny domácí práce udělat samy. Ovšem šťastné matky v domácnosti tenhle pocit viny ignorují a klidně si zavolají někoho na výpomoc – babičku, chůvu, paní na úklid, prostě kohokoli, kdo jim ulehčí život. Vždyť i ony potřebují občas vypadnout ven, k lékaři, ke kamarádce nebo si nechat namasírovat záda.

  • Najdou si čas samy pro sebe

    Relaxující matka
    Relaxující matka
    Autor: Shutterstock

    Šťastné matky v domácnosti se nerozpakují najít si čas, který věnují jen samy sobě. Ať už je to cvičení, četba knížky, návštěva kina nebo cokoli, kde mohou vypnout, všechno je důležité. Stačí několikrát týdně a třeba jen dvacet minut. Každá chvilka dobrá.

  • Stýkají se s dalšími matkami

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Matky v domácnosti, které jsou v pohodě, netrčí doma a nepláčou, protože nemůžou ven. Naopak, stávají se členkami různých klubů, mateřských center, klubů přátel školy a tak dále. Jakýkoli druh aktivity, který není spojen s rodinou, se počítá k dobru.

  • Ignorují kritiku

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Spousta matek v domácnosti bývá kritizováno za výchovu dětí, zejména těmi, kdo chodí do práce. Ale ty skutečně spokojené mámy, co jsou doma, na to zvysoka kašlou. Lidé, kteří si totiž o nich myslí, že celý den jen vysedávají u televize, nemají absolutně žádnou představu, o čem mluví. Takže nejlepší je tyhle řeči ignorovat.

  • Učí děti nezávislosti

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Zůstat doma s dětmi neznamená, že byste měla zůstat jediným jejich prostředkem zábavy. Učte své děti, aby si dokázaly hrát i samy, podporujte je v tom. Když je to naučíte, sakra budete ráda, že si můžete aspoň během deseti minut zkontrolovat maily.

  • Chaos nepovažují za tragédii

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    V určitém okamžiku může domácnost vypadat jako po zemětřesení. Ale to je v pořádku. Nemusíte být perfektní máma, váš dům či byt nemusí být bez poskvrnky a večeře nemusí být na stole, když váš partner dorazí domů z práce. A když je, klobouk dolů, pokud ne, svět se nezboří.

  • Hledají podporu u jiných matek

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Není snadný úkol zůstat s dětmi celý den doma a můžete mít nejrůznější pocity. Najít tedy podobně smýšlející ženy je nejlepší lék na vaše pochybnosti. Šťastné mámy v domácnosti chodí na hřiště, klidně se dají do řeči s cizí ženou nebo brouzdají na sociálních sítích a komunikují.

  • Očekávají neočekávané

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    S dětmi člověk nikdy neví a mít doma dvě či tři malé děti může mnohokrát znamenat pohromu. Proto jsou efektivní matky v domácnosti připraveny a zdravý rozum jim velí, že stát se může cokoli. To znamená, že mají dostatečně zásobenou domácí lékárničku, mají dostatek čisticích přípravků, nechybí jim základní potraviny a podobně.

  • Neberou se vážně

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    To je asi ten nejdůležitější návyk pohodové mámy v domácnosti. Nic nebere příliš vážně, sama ze sebe si dokáže udělat legraci. Když omylem vyhodí spodní prádlo do popelnice nebo jde od lékaře v návlecích, jen se tomu zasměje. Protože smích je nejlepší pomocník na všechny trable.

     

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku