Jste připraveni na to, abyste měli dítě? Otestujte se!

  • Jste připraveni na to, abyste měli dítě? Otestujte se!
    Foto: Shutterstock
    Sdílej na facebooku
    4. listopadu  2016 
     06:00

    Zvažujete, že byste se stali rodiči, ale nejste si jistí, že už je ten správný čas? Bojíte se, že život s novým členem rodiny bude až příliš odlišný od toho, který jste vedli dosud? Zvládne váš vztah potomka? Odpovězte na následujících sedm otázek a měli byste mít jasněji. 

  • 1. Už jste přemýšleli o tom, co jiného budete s miminkem dělat než se s ním jen mazlit?

    Děti jsou úžasné, ale vyžadují plánování. Hodně plánů. Musíte prodiskutovat, jak budete o dítě pečovat, co všechno jste ochotní obětovat – nezbyde vám žádný volný čas na vaše dosavadní koníčky, a pokud se přece jen najde volná chvilka, raději ji věnujete spánku. Když vaše dítě bude spát, vy věnujete chvilku úklidu domácnosti, ale protože jen těžko stihnete vše co nejdřív, je třeba prodiskutovat, kdo bude uklízet, prát, žehlit, venčit psa a mýt nádobí, protože jinak se vám vše sesype na hlavu. Podle odborníků mají páry, které na vše myslí předem, daleko vyšší šanci „na přežití“.

  • 2. Jaký druh rodičů chcete být?

    Autor: Shutterstock

    Byli byste rádi přísnými rodiči, kteří svého potomka tlačí k úspěchu za každou cenu? Nebo budete pro děti partnery, za kterými mohou přijít s každým problémem? Nikdo vám nemá právo mluvit do výchovy, ale měli byste mít aspoň rámcově jasno dřív, než se narodí. Musíte totiž být s partnerem zajedno, jinak se budete hádat kvůli každé výchovné maličkosti.

  • 3. Umíte se vůbec hádat?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Možná teď na sebe v hádkách ječíte a boucháte dveřmi, ale můžete se takhle chovat i před potomkem? Vždyť ho vyděsíte k smrti. Pokud se rozhodnete mít děti, musíte zapracovat na svém umění se hádat, naučit se argumentovat, vyslechnout druhého a najít řešení, které bude vyhovovat oběma.

  • 4. Máte smysl pro humor?

    To je dobře, protože někdy vám nic jiného nezbývá. Třeba v okamžiku, kdy jsou tři ráno a vaše dítě trápí prdíky, které ho nenechají usnout, a tak pláče a pláče a nenechá se utišit. I na těch nejtěžších okamžicích je nutné si najít něco dobrého a zasmát se tomu, jinak se zblázníte.

  • 5. Jak jste na tom finančně?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Každý z nás má potřebu jiných úspor, aby si dovolil mít dítě, ale podívejte se na své bankovní účty společně. Situaci prodiskutujte a spočítejte, jak moc dítě zasáhne do vašeho finančního rozpočtu. Je možné, že celou výbavičku dostanete nebo zdědíte a pak budete mít vstupní náklady výrazně nižší, než kdybyste si vše museli kupovat. Připravte se na to, že o penězích budete muset diskutovat často, takže pokud vám toto téma není příjemné, musíte se to prostě naučit.

    Zbylé otázky najdete ZDE na webu Maminka.cz

    10 trapných vět, které si odpusťte před matkami z velkých rodin

    10 trapných vět, které si odpusťte před matkami z velkých rodin

    Mít jedno dítě je jiné než mít čtyři, nebo dokonce ještě víc. Něco o tom vím. Člověk se ve spoustě věcí naučí být nad věcí, ale neznamená to, že ho…celý článek

/
Autor: red
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku