Máme dítě, ale vůbec spolu nespíme. Zlepší se to?

  • Máme dítě, ale vůbec spolu nespíme. Zlepší se to?
    Foto: shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    9. prosince  2016 
     14:00

    Většina z nás to na rovinu nepřizná, ale příchod dítěte, potažmo dětí, radikálně mění partnerský sexuální život. Většinou k horšímu. A někdy tak moc, že se sex stává něčím, o čem se ani nemluví, a vztah jako takový jde… Víte kam. Proč?

  • Proč jde sex do háje?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Samozřejmě, odpověď se nabízí. Nevyspalost, únava a nedostatek času na cokoli se hlásí o slovo jako první. Ve dnech, kdy se ani nestihnete pořádně najíst, a o nocích, kdy několikrát vstáváte, kojíte a přebalujete nebo řešíte nemocné miminko, to člověk nemá na sex ani pomyšlení.

    Chybí síla fyzická, chybí chuť, psychické naladění. A často na obou stranách. Také vzrůstá dusno, přibývají hádky, protože tak to při únavě prostě bývá. Romantika je někde na druhé straně zeměkoule a u rodičovského páru bydlí hlavně „potřeba přežít“. Fakt to chápu.

    Otec u porodu: Skvělý zážitek, nebo hrůza, která rodiče připraví o sex?

    Otec u porodu: Skvělý zážitek, nebo hrůza, která rodiče připraví o sex?

    Přítomnost otce u porodu se stává samozřejmostí. Skoro aby se budoucí rodiče cítili nepatřičně, když něco takového neplánují. Jenže se ukazuje, že…celý článek

  • Týdny a týdny bez pořádného spánku

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Naše dcera začala spát celou noc až po druhých narozeninách. Do té doby pravidelně dvakrát třikrát vzhůru, my oba dva s ní, protože mívala potřebu si v jednu po půlnoci hrát a povídat, ráno jsme se v zrcadlech nepoznávali a slibovali si, že na ten sex dojde prostě třeba zítra.

    A někdy to „zítra“ přicházelo i dva tři týdny. Přežili jsme a naše dítě už dávno spí ukázkově. Nicméně ne všechny páry mají to štěstí jako my...

  • Když nedostatek intimity ničí vztah

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Spousta partnerství opravdu náročné rodičovské začátky (nejen) sexuálně až tak úplně neustojí. Myslela jsem si, že ano, ale v poslední době jsem začala kolem sebe poslouchat příběhy o tom, jak spolu ten který pár prakticky vůbec nespí – ani když už u nich nehraje roli únava.

    Že se jim ta intimita s rodičovstvím vytratila a nepodařilo se ji znovuoživit, že jim vztah, který jinak vypadá pohodově, kolabuje na nedostatku fyzické lásky, jež je pochopitelně důležitá. A také se ukázalo, že to hned v několika případech je dané specifickou situací: muž se ocitl na druhém místě a žebříček lásky opanovalo dítě (potažmo děti).

  • Ženy, které se obejdou bez blízkosti muže

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Jinými slovy, že ženy v daných vztazích jako by přestaly potřebovat fyzickou blízkost svých mužů, protože jim „stačí“ objímání, pusinkování a tulení, která jim dávají jejich děti. Že láska mateřská dokázala převálcovat tu partnerskou, která se změnila na takřka platonickou, což pak především mužům začíná časem vadit. A vztah se pomalu rozkládá. 

    Jak dál a jak z toho ven? Pokračování článku ZDE

/
Autor: Maminka.cz
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku