Má šanci získat půjčku žena na mateřské? Podívejte se na jednotlivé možnosti

Má šanci získat půjčku žena na mateřské? Podívejte se na jednotlivé možnosti
Foto: Elephant Orchestra
Sdílej na facebooku
25. dubna  2018 
 00:00
Prezentace klienta

Příchod dítěte na svět je v drtivé většině případů dlouho očekávanou a nesmírně radostnou událostí. Bohužel s sebou nese i určitá negativa. Kromě toho, že vám skončí nepřetržitý spánek osm anebo dokonce deset hodin denně, budete se muset také uskromnit. Mateřský příspěvek je totiž vše, jen ne vysoký. A když schází peníze na základní potřeby, můžou mít maminky problém. V očích bank i některých nebankovních společností totiž patří mezi klientky s nižší bonitou, které jsou pro společnost více či méně rizikové. Kde vzít peníze navíc? Máme pro vás několik tipů.

Nejdřív to zkuste u známých anebo přátel

Abyste se vyhnuly nekonečnému papírování a vyřizování, zkuste nejprve požádat o nějakou menší finanční výpomoc rodinu anebo blízké přátele. Pravděpodobně po vás nebudou požadovat žádné úroky ani sankce v případě prodlení. I přesto byste si s nimi měly sepsat alespoň jednoduchou smlouvu. Možná byste se totiž divily, kolik pevných přátelských či rodinných svazků se díky neuvážené půjčce rozpadlo.

Když nepůjčí rodina, půjčí banka

Pokud vám postačí pouze menší půjčka před výplatou mateřské, nemusíte si kvůli ní brát obří spotřebitelský úvěr. Někdy vás zachrání kreditní karta, mezi jejíž největší výhody patří bezúročné období a možnost čerpat slevy u vybraných partnerů. Pokud ale bezúročné období překročíte, připravte se na skokový nárůst úroků. Jistou možností bankovní půjčky je i kontokorent. Sjednat ho můžete online anebo na pobočce během několika mála minut. Pokud se vyhýbáte klasické spotřebitelské půjčce, je kreditka i kontokorent zajímavým řešením.

Co když to v bance nevyjde?

Neschválili vám kreditní kartu anebo povolené přečerpání účtu? O klasický spotřebitelský úvěr pak nemá příliš smysl žádat. V takovém případě ale neházejte flintu do žita. Pomoci vám mohou ještě nebankovní půjčky u některého z ověřených poskytovatelů. Příkladem budiž třeba Zaplo půjčka, u které o peníze jednoduše požádáte online a během několika minut se dozvíte, zda vám budou poskytnuty či nikoli. Jakmile je úvěr schválen, peníze jsou okamžitě odesílány na bankovní účet příjemce. Pokud jste si navíc u společnosti nikdy dříve nepůjčovali, těšit se můžete na první půjčku s nulovým úrokem.

Zkuste půjčku od lidí

Nebankovní půjčky vás příliš nelákají? Jistou alternativou jsou ještě půjčky od lidí, které známe pod označením P2P („peer to peer“). U těchto finančních produktů půjčují lidé ostatním lidem. Na jedné straně totiž stojí osoba – žadatel toužící po nějaké té kačce a na druhé jiná osoba v roli investora. P2P půjčky zajišťují prověřené firmy, které se starají o celý proces vyřízení od A až po Z. Mezi základní podmínky pro kladné posouzení žádosti patří plnoletost, bydliště či trvalý pobyt na území ČR a schopnost splácet své budoucí závazky.

Tento článek vznikl za spolupráce největších srovnávačů finančních produktů půjčky.cz, úspory.cz, coolpůjčky.cz a PůjčkyHned.cz.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku