Charlotte slaví 3. narozeniny! Kate ji letos nestihla vyfotit

Fotka ze dne, kdy šla Charlotte poprvé do školky
Foto: Profimedia.cz
Sdílej na facebooku
2. května  2018 
 06:00

Kolem královské rodiny je poslední dobou pořádně rušno. Všechna pozornost se tentokrát soustředila na roztomilou princeznu Charlotte, která tuhle středu slaví své třetí narozeniny! Na rozdíl od minulých let se asi nedočkáme nové oficiální narozeninové fotky. Podívejte se na nejroztomilejší fotografie malé princezny. 

Přestože je celá Anglie stále zaujatá narozením třetího královského miminka – prince Louise Arthura Charlese – nezapomíná ani na princeznu Charlotte, která právě dnes slaví třetí narozeniny! Naposledy jsme ji mohli vidět při návštěvě porodnice, kam se šla se svým otcem princem Williamem a bratrem Georgem podívat na nového bratříčka.

Malá Charlotte byla zpočátku plachá, ale zanedlouho se otrkala a zvědavým reportérům a fotografům roztomile zamávala. Na sobě měla krásné modré šaty s tmavě modrým svetříkem. Šaty okamžitě vzbudily zájem ostatních matek. Pocházejí z dílny přítelkyně vévodkyně Kate a stojí zhruba třináct set korun. Šaty byly ihned vyprodány. 

Už se stalo tradicí, že Kensingtonský palác zveřejňuje u příležitosti narozenin fotky dětí, které fotí sama jejich matka, vévodkyně Kate. Letos to asi kvůli nedávnému porodu nestihla. Na Twitteru a Instagramu palác princezně popřál s fotkou z letošního ledna, kdy šla holčička poprvé do školky

Čeká Charlotte obvyklý osud prostředních dětí? Tedy těch, které mají nejméně fotek? Sourozenecká konestelace v královské rodině by tomu napovídala. 

Komu je malá Charlotte podobná? 

Zatímco první rok dva to vypadalo, že malá princezna Charlotte bude ze všeho nejvíce podobná své babičce královně Alžbětě, minimálně poslední půlrok to vypadá, že daleko více jde do podoby své matky. Nedělá to jen čím dál podobnější účes.

Nicméně třeba očima Charlotte stále ze všeho nejvíc připomíná svou prababičku královnu, zatímco podobu princezny Diany byste v její tváři hledali marně. Každopádně z malé holčičky už je podobně jako z její matky módní ikona.

Takhle vypadali sourozenci, když se šli podívat na bratra Louise:

Narozením třetího královského dítěte, syna, přepsala malá Charlotte dějiny. Stala se totiž první ženou v královské rodině, která si i po jeho narození uchovala nárok na trůn. Až do roku 2013 platilo pravidlo, že mužští potomci mají na vládnutí přednostní právo. To se však změnilo a nyní jsou dívky narozené v přímé linii na stejné úrovni jako chlapci. Malá Charlotte tak zůstává v nároku na trůn před svým mladším bratrem.

Podívejte se na rodinu malé Charlotte v GALERII

 

Sdílej na facebooku
Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku