Rodičovský trik, který se princ Harry naučil od svého bratra! Takhle funguje

Harry s Meghan v obležení dětí na státní návštěvě Austrálie
Foto: Profimedia.cz
Sdílej na facebooku
22. října  2018 
 06:00

Čím menší dítě, tím těžší domluva. Platí to o všech dětech na světě, včetně těch královských. Naštěstí existují triky, které na ně platí, přinejmenším někdy. Jeden z nich už roky používají rodiče William a Kate. A zdá se, že ho od nich odkoukal i Harry. Ten se má otcem stát příští rok na jaře, jeho žena Meghan je těhotná. 

Máme tu pro vás jeden osvědčený rodičovský tip. Nedaří se vám domluvit se s vlastními malými potomky? Zkuste se sehnout na úroveň dětských očí. Stačí, aby si rodič klekl k dítěti na zem a mluvil s ním z očí do očí, díky tomu bude potomek snáze vnímat, co se mu říká, a zároveň nebude mít pocit, že ho neustále někdo seshora okřikuje.

Přesně tenhle trik používají Kate a William a poslední dobou se ve stejné pozici nechává vidět i princ Harry, byť zatím vlastní potomky nemá. 

Zatímco ještě před dvěma lety si – alespoň podle fotek soudě – moc rady nevěděl, na státní návštěvě Austrálie před pár dny už si k dětem klekal, jak mohl. Je to efektivní a přiznejme si, že také dost roztomilé.

"Oční kontakt je pozoruhodně silný a účinný," komentovala tuto změnu v princově chování rodinná lékařka Debi Gilboa, sama matka čtyř dětí. Podle ní tak děti ujistíme, že mají naši pozornost, a navíc je skutečně lépe vnímáme, když jsme k nim blíž. Zároveň tak navodíme pocit soukromí. Zároveň si tak coby rodič můžete lépe všimnout toho, že dítě je například ospalé. 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku