11. týden: Vítej, slzavé údolí!

11. týden: Vítej, slzavé údolí!
Foto: iStock
Sdílej na facebooku
27. dubna  2017 
 11:11

Sleduji v televizi ME v krasobruslení a celou dobu u něj brečím. Vlastně ani nevím proč. Nevím, jsou-li to slzy smutky nebo radosti. Spíš nějakého dojetí. Dojetí nad vším možným. Nad tím, jak se hezky plní sportovní hala v Ostravě a diváci soutěžící podporují, nad nervozitou závodníků, nad mladičkými bruslaři, kteří poprvé startují na dospěláckém turnaji, nad našimi reprezentanty a jejich rozhovory, nad výkony, před kterými smekám, i nad nezdary, při kterých mi je těch nešťastníků líto. 

A úplně nejvíc řvu, když se na ledě objeví malé holčičky na bruslích. Jsou tak rozkošné a já v nich všech vidím svoji malou, i když stále nevíme pohlaví našeho miminka, ale tak nějak mám vnitřní pocit, že přesně takhle budu jednou sledovat svou dceru. Moje hormony bijí na poplach, proto jsem upřímně ráda, že je manžel tento týden velmi pracovně zaneprázdněn a není tak příliš doma. Jen těžce se mi před ním pláče. Zvlášt když brečím třeba čtyři hodiny v kuse a nevím, jak vysvětlit proč.

Těhotná Beyoncé přibrala, Agáta zatím moc ne: Kdo všechno čeká dítě?

Těhotná Beyoncé přibrala, Agáta zatím moc ne: Kdo všechno čeká dítě?

Zatímco ještě nedávno zpěvačka Beyoncé pózovala i s bříškem, teď už se jí do toho nejspíše tak nechce. Čeká dvojčata, což její postavu dost změnilo.…celý článek

A poprvé za celé těhotenství se přistihnu, jak se občas objeví i nějaká ta chuť na něco. Nestává se to sice denně, ale už tak po třetí v tomto týdnu mě přepadla šílená chuť na slané oříšky, chipsy a olivy. Vlastně je to vůbec prvně, co večer chroupám něco jiného než salátovou okurku nebo mrkev.

Mimochodem na to, na co mám chuť, se mě neustále ptá tchyně s tím, že se podle toho určitě pozná, co budeme mít. A jak už jsem výše naznačila, tak nějak vnitřně jsem přesvědčena, že to bude holka, ale samozřejmě to nikde neventiluji, aby mě neměli za blázna.

Holka nebo kluk? Kdo ví

Jediný, komu jsem své podezření svěřila, je manžel. Ale zpět k té tchyni. Je sice hezké, že mi po manželovi posílá zákusky, dortíky a čokoládu, ale já nikdy nejedla sladké. A ani teď v těhotenství se mě touha po sladkém nezmocnila, což také tchyni neustále opakuji.

Jenže si nedá říct, a tak mě dokolečka zásobuje všemi možnými zdroji sacharidů. Naposledy, když jsme u ní byli a ona přede mě postavila talířek s velkým kusem dezertu, který jsem se vší slušnosti odmítla a předala manželovi k dojedení, jsem se dozvěděla, že to tedy určitě budeme mít kluka! A samozřejmě neopomenula dodat další babské recepty, jak se pohlaví zaručeně pozná. Tak ještě, že je moje těhotenské břicho zatím minimální, protože jinak by tchyně určitě začala bedlivě zkoumat jeho tvar.

Ale abych nekončila tak negativně, musím se pochlubit jedním příjemným bonusem, který se s mým těhotenstvím pojí. Už nyní v 1. trimestru se mi výrazně zlepšila pleť. Nemám žádné pupínky, a i mě přešlo vysušování, které mě tak do 7. týdne trápilo.

Myslím, že takhle hezkou pleť jsem snad nikdy neměla. Je hladká, sametová a přijde, že je jakoby prozářená. Vždycky jsem s pletí trochu bojovala a tohle je po všech těch letech příjemná změna. No, neměla bych být já těhotná pořád? A ano, podle manželovy matky i toto znamená, že budu mít kluka, protože holky ubírají na kráse. 

Kate a William vybrali školu pro syna (4): Jakou bude mít uniformu?

Kate a William vybrali školu pro syna (4): Jakou bude mít uniformu?

Zatím princ George, syn vévodkyně Kate a jejího manžela Williama, navštěvuje soukromou montessori školku v Norfolku, kam nastoupil v lednu 2016. Od…celý článek

20 věcí, na které se ptejte dětí, když přijdou ze školy

20 věcí, na které se ptejte dětí, když přijdou ze školy

Jaká je první otázka, kterou položíte svému dítěti, když se vrátí ze školy? Jestli je to obligátní "jak to dnes šlo?", jen těžko můžete očekávat jinou…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: Michaela Kaňoková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku