Jak si užít silvestra, když jste těhotná? Tady je 6 super nápadů!

Jak si užít silvestra, když jste těhotná? Tady je 6 super nápadů!
Foto: istock
Sdílej na facebooku
31. prosince  2019 
 06:00

Čeká vás oslava nového roku s bříškem a nostalgicky vzpomínáte na bláznivé mejdany, které pravidelně končily až nad ránem? Jistě, na alkohol, vysedávání v baru (případně hned několika) a divoké taneční kreace na parketu můžete tentokrát zapomenout, příjemný večer plný zábavy si ale můžete zařídit i jinak. Inspirujte se!

Mateřství váš život dramaticky změní a „proces proměny“ začne již během očekávání potomka. Únava, nevolnosti, trávicí potíže, nateklé nohy a podobné „radosti“ možná způsobí, že vaší nejkrásnější představou o oslavě silvestra bude pyžamo a vyhřátá postel. Pokud se ale cítíte dobře, máte chuť se trochu pobavit a nehodláte celý večer pochrupávat u televize (a nařídit si budík, abyste se probrala alespoň pět minut před půlnocí), nemusíte chodit nikam ven, zábavu si užijete i v pohodlí domova! Stačí zapojit fantazii: tady máte pár nápadů, jak na to, abyste se necítila „mimo hru“.

Staňte se barmankou

Originální míchané drinky dokážete připravit téměř z čehokoli, a kdo říká, že musí obsahovat alkohol? Nealkoholické verze koktejlů Mojito nebo Piňa Colada zná téměř každý a hravě je zvládnete, stejně tak můžete podávat ve sklenkách na martini mléčný shake nebo ovocnou limonádu s ledem.

Sušenková párty

Nakupte několik druhů oblíbených cookies nebo upečte své vlastní sušenky, čerstvé a vlastnoručně připravené chutnají nejlépe. Pozvěte pár přátel (klidně i s dětmi), vylovte ze skříně staré stolní hry, které jste zbožňovala v dětství (zapomeňte raději na Twister, pro těhotnou, zvláště v posledním trimestru, je to poněkud krkolomné), a uspořádejte turnaj. Ano, pokud se sejde dobrá parta, i u „obyčejného“ Člověče, nezlob se může být pořádná sranda.

Filmová noc

Ať už ve dvou s partnerem nebo s pár přáteli – uspořádejte noční filmový maraton. U dveří vybírejte vstupenky, na zem rozložte deky a spoustu pohodlných polštářů a podávejte tradiční občerstvení jako v kině. Takže nesmí chybět popcorn v různých příchutích, tacos a želé bonbony.

Pyžamový mejdan

Váš partner by rád vyrazil s kamarády na pivo, šipky nebo turnaj v kulečníku? Pošlete ho ven a pozvěte k sobě domů několik kamarádek. Podmínkou je pyžamo nebo noční košile, čím šílenější a infantilnější, tím lépe! A udělejte si čistě dámský a uvolněný večírek, který bude zahrnovat klábosení, manikúru, vyživující masku na obličej, pojídání zmrzliny a čokoládových bonbonů. Podávejte domácí pizzu a jednohubky s pomazánkami (každá pozvaná by mohla donést jednu, kterou vlastnoručně vyrobila), pusťte si k tomu staré rockové „cajdáky“ a jako příjemný bonus můžete přesvědčit některou z kamarádek, aby vám udělala pedikúru a nalakovala vám nehty na nohou (pokud si na ně už přes pupík nedosáhnete).

...
...
Autor: istock

Čokoládový večer

Nachystejte s partnerem pozvánky na „sladké orgie“ a rozešlete je společným přátelům. Pro večerní oslavu připravte hostinu: kompletní menu založené na čokoládě, od předkrmu až po skvostný dezert. Vezměte si na pomoc internet, nápadů a receptů tam najdete dost a dost (co takhle grilovaný sýr s čokoládovým přelivem, čokoládové chilli con carne, kotlety s čokoládovou omáčkou, jahodový sorbet s čokoládou, čokoládové brownies atd...), k jídlu podávejte nealkoholické čokoládové martini.

Dopřejte si wellness

Chcete si ještě užít společnou minidovolenou, než se miminko narodí a na jistou dobu budete nejspíš muset na podobné radovánky zapomenout? Rezervujte si odpočinkový nebo wellness pobyt v nějakém hotýlku či penzionu, kde se necháte hýčkat. Silvestrovskou noc tak můžete prožít při masáži nebo v bazénu, nemusíte nic chystat ani vařit, slavnostní večeři vám naservírují až na stůl. I na poslední chvíli se při troše štěstí dá sehnat cenově přijatelné ubytování, lázně i spa hotely navíc nabízejí nejrůznější silvestrovské a novoroční pobytové balíčky.

Sdílej na facebooku
Autor: Simona Procházková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku