Jak se bránit šikaně? Je to opravdu tak jednoduché, jak ukazuje příklad?

Video se připravuje ...
Jak se bránit šikaně? Je to nečekaně jednoduché
VIDEO: VT / titulky Adam Balažovič
Sdílej na facebooku
13. března  2020 
 09:39

Zní to trochu drsně, ale šikana je v podstatě hra, kde jde o výhru a prohru. A když ten, který vás šikanuje, prohraje, nebude se mu to líbit a nechá vás na pokoji. Je to v podstatě jednoduché, jak pochopíte z následující video ukázky. Jak se tedy bránit šikaně? 

Šikana je vážný problém. Děti, zvláště v kolektivech základních škol, se sociálním vztahům učí a dokážou být k sobě velmi zlé a kruté. "Každý rodič, jehož dítě vstupuje do jakékoliv instituce (školy, školky, kroužku), by měl s dítětem hovořit o tom, co se všechno může stát a jak se taková šikana projevuje. Měl by dítě informovat o tom, že když po něm bude někdo chtít něco, co se mu nebude líbit, tak dítě musí reagovat. Už tahle forma rodičovské prevence dokáže zabránit velké části případů šikany," říká psycholog Radek Ptáček. 

Jenže jak se takové šikaně bránit? Co mají děti dělat, když se jim někdo posmívá? Rozhodně nepřistoupit na hru šikanátora, jak ukazuje následující video. Ale je to opravdu tak jednoduché, co myslíte? 

 

Sdílej na facebooku
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku