Zpověď přísné matky: Zavedla jsem čtyři pravidla a nikdy je nezruším!

  • Mellisa Willets se třemi staršími dětmi a manželem
    Foto: Facebook
    Sdílej na facebooku
    1. června  2020 
     06:00

    Svět je někdy dost strašné místo, když jste rodič a musíte neustále přemýšlet o tom, co by se asi tak mohlo stát, když jsou děti mimo rodičovský dohled. Strach má někdy velké oči, ale možná právě proto zavedla matka tří dětí ve věku 9, 7 a 5 let Mellisa Willets u nich doma tahle čtyři základní pravidla. 

    Moc dobře ví, že nejen její potomci je považují za extrémně přísná, ale ona sama tvrdí, že přes ně prostě vlak nejede a že pravidla dětem umožňují, aby zdárně prosperovaly. Co si myslíte o těchto pravidlech vy?

     

  • Žádné telefony, dokud chodí děti do školky

    Autor: iStock

     

    Opravdu, nikdy. Naše pětiletá dcera tvrdí, že je jednou z mála dětí, které nemají vlastní telefon. Je mi jedno, jestli si její spolužáci ve školce myslí, že nemůže mít něco, co jsem já poprvé dostala až na konci střední školy. Jasně, doba je jiná a já nemám v plánu čekat tak dlouho, až jí ho pořídím. Ale vím, že teď ho opravdu nepotřebuje. A dokud to půjde, budu ji držet daleko od sociálních sítí a potenciálního on-line šikanování. Jediný důvod, proč by v tuhle chvíli potřebovala telefon, je ten, aby mě mohla kontaktovat v případě nouze. Ale existují i jiné způsoby, jak to udělat.

     

  • Nepouštím děti samotné do rodin, které neznám

    Autor: iStock

     

    Jiné matky mi říkají, že je přece v pořádku, když si čas od času vypomohou a jedna vyzvedne z družiny nebo ze školky jiné dítě a nechá si ho určitou dobu u sebe doma. Proč bych to dělala, když je vůbec neznám? Nedovolím, aby nějaký rodič, kterého neznám, vyzvedával moje dítě a vodil ho k sobě domů. Takže, dokud vás nepoznám, nezjistím, jestli nekouříte trávu, nemáte doma nabité zbraně či něco jiného, nedovolím, aby tam moje děti byly.

     

  • Žádné spaní mimo domov

    Autor: iStock

     

    Asi jsem hodně přísná máma, ale chci mít jistotu, že jsou moje děti v noci v bezpečí. Proto jim zatím nedovolím, aby přespávaly u jiných dětí, i když brečí a škemrají, že jiné děti můžou. No, vy prostě ne. Moje odpověď je prozatím „ne“. Naštěstí jsou ještě docela malé, takže tyhle prosby nejsou tak časté a je možné, že jednou se mi to bude i zamlouvat. Ale dokud nemám důvod říct „ano“, budu říkat „ne“! Však je ještě dost času na to, aby si tohle dobrodružství vyzkoušely.

     

  • Nenechávám je ponocovat

    Autor: iStock

     

    Moje děti vědí, že když se má jít spát, jde se spát. Existují sice občasné výjimky, kdy můžou zůstat delší dobu vzhůru, ale jinak platí tvrdé pravidlo ohledně odchodu do postele. Pevně věřím, že děti potřebují spánek jako sůl, a opravdu nevidím důvod, proč by měly ponocovat třeba do jedenácti večer. Jednak nebudou vyspalé, jednak budou nesoustředěné a možná i protivné. Proč jim to tedy dovolit? Výjimku povoluji jen v době dovolené, i o víkendu ale platí stejný režim.

     

    Proč by měly děti pomáhat s domácími pracemi? Odpověď najdete ve VIDEU:

     

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku