Dvojkombinace: Jediný kočárek od narození až do školky

Dvojkombinace: Jediný kočárek od narození až do školky
Britax Römer B Agile M
Foto: BABY DIREKT
Sdílej na facebooku
17. února  2020 
 00:00
Prezentace klienta

Kočárek je po autosedačce nejdůležitější věc, jakou budete do výbavy pro miminko kupovat. Vybrat správný je, i když se to možná nezdá, věda. Chce to dostatek času a informací. Pokud vyberete správně a rozhodnete se pro kombinovaný kočárek, nemusíte následující tři roky už nic v souvislosti s kočárkem řešit. Jak poznáte kvalitní kombinovaný kočárek, se dozvíte v článku.

Dokud nemáte dítě, není snadné si představit, jak zásadní roli bude kočárek ve vašem životě mít. Budete ho používat několik hodin denně, chodit s ním po lesních cestách, zdolávat obrubníky a úzké uličky v obchodě. Budete ho skládat do auta, nakládat do něj nákup, zakrývat ho pláštěnkou nebo ho zvedat do autobusu.

Snadné skládání i ovládání

Představte si, jak byste chtěla trávit dny se svým dítětem, na základě toho zjistíte, co od kočárku budete potřebovat. Zásadní je jednoduché skládání, celková šířka a také velikost kol. Například kočárek Britax Römer B-Motion 4 Plus lze jednoduše složit jen jednou rukou, což v praxi mnohokrát oceníte, protože v té druhé ruce dost často budete držet dítě. A nebudete s ním jezdit jen vy. Výhodou proto je, když se madlo dá nastavit do různé výšky.

Britax Römer B-Motion 4 Plus
Britax Römer B-Motion 4 Plus
Autor: BABY DIREKT

Kvalitní kola

Ať už plánujete jezdit na procházky do centra města nebo do přírody, vždy oceníte kvalitní kola jako má například kočárek Britax Römer B Agile M. Ten má velká kola ze speciálního materiálu odolného proti defektu. Přední i zadní kola mají samostatné odpružení, takže dokáží zmírnit drncání v jakémkoliv terénu.

Britax Römer B Agile M
Britax Römer B Agile M
Autor: BABY DIREKT

Vyzkoušejte i sportovní sezení

Maminky, které kupují první kočárek, často důkladně řeší velikost hluboké korby a její pohodlí. Neuvědomují si, že dítě stráví mnohem delší čas než v korbě ve sportovním sezení. Zapomínají si sportovní sezení pořádně vyzkoušet, a pak, když dítě vyroste z korby, musí koupit jiný kočárek.

Na co se u sportovního kočárku zaměřit?

Děti i rodiče ocení možnost otáčení sportovní sedačky po i protisměru jízdy. Důležitá je také možnost sklopit zádovou opěrku až do lehu, aby si dítě v kočárku mohlo pořádně odpočinout. Děti během doby, kdy budete kočárek používat, hodně vyrostou, u některých modelů se může stát, že už se do něj pohodlně nevejdou. To se vám nestane s kočárkem Britax Römer Smile III, který má prodlouženou zádovou opěrku i sedací část. U toho modelu se sedačka dá otočit po i proti směru jízdy a navíc má dlouhou stříšku, která zakryje celý kočárek.

Britax Römer Smile III
Britax Römer Smile III
Autor: BABY DIREKT

Z příslušenství ke kočárku jsem ocenila velké úložné prostory na podvozku, kam se vejdou aspoň dvě tašky s nákupem, pláštěnka, deka a spousta dalších věcí, které bude miminko potřebovat. Třeba kočárek Britax Smile III má kapsu na podvozku dost velkou i hlubokou, takže věci při najíždění na obrubník nevypadávají ven.

Výhody kombinovaného kočárku

Ve chvíli, kdy se rozhodnete pořídit tzv. kombinovaný kočárek, znamená to, že dostanete hlubokou i sportovní korbu – dvojkombinace. V případě, že dostanete ještě autosedačku pasující k podvozku, jedná se trojkombinaci. Takový kočárek vašemu dítěti vydrží od narození klidně až do čtyř let. Všechny kočárky uvedené v článku se dají pořídit ve dvoj i trojkombinaci u autorizovaného prodejce FunBaby.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku