7 důležitých věcí, díky kterým váš vztah přežije i problémy

  • 7 důležitých věcí, díky kterým váš vztah přežije i problémy
    Foto: iStock.com
    Sdílej na facebooku
    24. února  2018 
     06:00

    Jak to zařídit, aby vaše společné soužití bylo lepší a vzájemné pouto ještě silnější? Smějte se spolu, mluvte o sexu a plánujte budoucnost! Problémy pak lépe ustojíte. 

  • Společná vize do budoucna

    Autor: Profimedia

    Je velice důležité, abyste sdíleli (alespoň v základních bodech) stejné nebo podobné představy o tom, jak byste chtěli, aby se dále ubíraly vaše životy. Jak po existenční stránce, tak po té emociální, pracovní i duchovní. Samozřejmě s ohledem na děti, jejich výchovu, také ale na vaše společné rodinné i individuální zájmy, přání a plány. Ujasněte si, zda jste oba spokojení s chodem vaší domácnosti, případně diskutujte o možných změnách nebo nových pravidlech, která by vyhovovala oběma stranám (případně byla lepším řešením také pro vaše děti). Co byste rádi změnili, vyzkoušeli, na co jste ve společném soužití pyšní?

  • Zůstaňte sami sebou

    Řada lidí v dlouhodobém partnerském vztahu ztrácí schopnost zůstat sami sebou a často tak trochu „násilně“ mění a potlačují svou pravou osobnost. Ruku na srdce, chováte se, jednáte a mluvíte tak, jak je pro vás přirozené, nebo se někdy raději „přetvařujete“ a děláte nebo říkáte to, co se od vás očekává a co nevyvolá nepříjemný konflikt? Svého partnera bychom měli umět přijímat a milovat se všemi jeho pozitivními i negativními vlastnostmi a názory. I když nás mohou občas vytáčet k nepříčetnosti. Otevřená komunikace a upřímnost, bez obav z hádky, odsouzení, odmítnutí nebo neporozumění, je základním stavebním kamenem vzájemné lásky.

    Autor: Profimedia

  • Naučte se přiznat chybu

    Požádal vás o ruku? S partnerem byste měli vyřešit důležité otázky týkající se vašeho budoucího života.
    Požádal vás o ruku? S partnerem byste měli vyřešit důležité otázky týkající se vašeho budoucího života.
    Autor: iStock

    Dokázat uznat, že jste se zmýlili, a omluvit se, to je vlastnost, které si na svých partnerech všichni vážíme. Proto mají páry, ve kterých nemá ani jeden ze zúčastněných problém s tím přijít a omluvit se, mnohem snazší a šťastnější život, bez zbytečných nedorozumění a konfliktů. Kdo z nás nikdy nesklouznul spíše k myšlenkám „já za to nemůžu, to ten druhý mi nerozumí, nechápe, co mu chci říct.“ Většina lidí má tendenci zaujmout spíše obrannou nebo ublíženou pozici a jejich ego jim nedovolí na rovinu říct, že se spletli, dopustili se chyby a přejí si ji napravit a vysvětlit. Přijměte, že váš protějšek, stejně jako vy sami, není dokonalý a chybovat (a také odpouštět) je zkrátka lidské.

  • Budujte emocionální pouto

    Co je nejvíce vzruší?
    Co je nejvíce vzruší?
    Autor: iStock.com

    Vzájemná fyzická přitažlivost je samozřejmě velmi důležitá (a také zábavná, samozřejmě), pokud jste ale s jedním partnerem spoustu let, ke společnému spokojenému životu vám těžko bude stačit. V dlouhodobém soužití musí fungovat emoční propojení, aby se vztah mohl vyvíjet a posouvat na další úroveň. Nezapomínejte projevovat zájem o toho druhého a učte se poznávat ho z různých úhlů pohledu. Mluvte o svých tajných snech a přáních, nestyďte se otevřeně hovořit o pocitech, náladách, nevytvářejte si falešné domněnky, raději se vždy přímo zeptejte. Obrovským benefitem pro každé partnerství jsou podobně nastavené morální a etické hodnoty, které oba uznáváte. Významně totiž ovlivňují váš pohled na život, výchovu dětí i vztahy s ostatními lidmi. Až zázračnou moc mají také společně vybudované rituály.

  • Neslevujte ze svých cílů

    ...
    ...
    Autor: Profimedia

    Pokud plánujete společnou budoucnost, měli byste se oba takzvaně dívat jedním směrem a shodnout se na nejdůležitějších záležitostech, které jsou pro život potřeba. Samozřejmě nejde ani tak o krátkodobé nebo příležitostné záležitosti, jako například zda se pojede na dovolenou do Španělska nebo Řecka nebo jaký film si pustíte v neděli večer. Pokud si ale neumíte představit, že byste žila na venkově, ačkoli partner na tom trvá, nebo sníte o dvou až třech dětech, zatímco váš protějšek po potomcích nijak zvláště netouží, jsou to závažné důvody k zamyšlení. Neznamená to, že byste nutně měli smýšlet úplně stejně ve všech aspektech života, určitě byste ale o svých záměrech měli mluvit a pokoušet se hledat kompromisy, pokud je to jen trochu možné.

  • Užívejte si intimní chvíle

    ...
    ...
    Autor: Profimedia

    Sexuální soulad je jednou z nejdůležitějších součástí fungujícího vztahu. Pravidelný intimní život posiluje vzájemné pouto, pocit blízkosti a náklonnosti a v případě, že začne stagnovat nebo se mu vyhýbáte (ať už z jakéhokoli důvodu), začne to mezi vámi dříve nebo později skřípat. Problémem může být rozdílný sexuální apetit nebo pocit určitého nátlaku ze strany partnera a jediným řešením je mluvit, vysvětlovat, snažit se společně „vyladit“ a brát ohledy na partnerovy potřeby. Pokud se totiž jeden z páru začne cítit po této stránce odmítaný, dostaví se pocity frustrace, a to bývá cesta do pekel. Nemáte zrovna chuť a náladu na divoký sex? Nevadí, přitulte se, pomazlete, obejměte partnera a ujistěte ho, že ho i tak stále chcete a milujete.

  • Neztrácejte smysl pro humor

    ...
    ...
    Autor: iStock.com

    Společný výbuch smíchu dokáže být tak uvolňující, osvobozující a nabíjející! Dokážete se společně smát, dělat si legraci sami ze sebe a pobaví vás stejné vtipy a historky? Skvělé, váš vztah bude díky tomu mnohem silnější a intenzivnější. Pokud jste našla člověka s podobným smyslem pro humor, jako máte vy, je to velká výhra a určitě se s ním nebudete nudit! A jestli ovládáte umění dělat si srandu i z ne vždy úplně veselých, všedních věcí nebo každodenních problémů, které každého z nás potkávají, máte vyhráno. Vyhnete se tím zbytečným hádkám a šetříte si nervy. Připravte se ale na to, že váš způsob humoru pravděpodobně zdědí také vaše děti, takže si doma užijete spoustu zábavy!

    Rodina představuje svůj alternativní životní styl

    Video se připravuje ...
    Rodina představuje svůj alternativní životní styl. • VIDEO: 

     

/
Autor: Simona Procházková
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku