Všechno prodali, odhlásili děti ze školy a vyrazili na cestu kolem světa. Proč?

Šťastná rodina na Brooklyn Bridge, New York v USA
Foto: Profimedia
Sdílej na facebooku
2. července  2019 
 06:00

Čtyřčlenná rodina vyměnila dům za karavan a vyrazila na cestu kolem světa. Joanna a Oliver z Austrálie odhlásili své dvě děti ze školy a ve svém karavanu se s nimi vydali na cesty.

Tihle rodiče – prodavačka Joanna (34) a její manžel Oliver (37), elektrikář – vždycky věřili, že cestování je důležitou a nezbytnou součástí rodinného života. Australané se proto nedávno rozhodli, že to rozjedou ve velkém – vzali své děti Jamesona (9) a Evelyn (7), prodali veškerý majetek, koupili karavan a vyrazili.

Už mezi lety 2014 až 2018 projeli vedle Austrálie také Aljašku, Kanadu, Nový Zéland, Vanuatu, Švýcarsko, Itálii, Německo, Rakousko a Hongkong. V roce 2017 se  pak rozhodli, že to, aby jejich děti chodily do školy, zabírá příliš mnoho času a že ho chtějí mnohem více trávit společně. 

Prodali proto dům, který si koupili v roce 2009, Oliver prodal svou elektrikářskou firmu, koupili pořádné auto a karavan a v lednu 2018 vyrazili na užasnou cestu kolem světa. Přiznávají, že i tak jsou peníze trochu problém a že dětem občas chybí přátelé, ale nemají v úmyslu cestování nechat. Už kvůli tomu, že na cestách naopak potkávají nové přátele.

Žádné vstávání, žádné víkendové šílenství

"Nejvíce se nám zatím líbilo v New Yorku, v kanadské provincii Alberta a úžasné bylo pomalé putování po pacifickém severozápadním pobřeží," shodují se a pochvalují si, že je netrápí žádné vstávání do práce, žádné školní přípravy nebo snaha dohnat o víkendu všechno, co se během týdne nestihlo. 

Oba potomci jsou zapsáni do on-line školy, ale příprava zabere mnohem méně času než běžná školní docházka. Joanna každopádně funguje i jako učitelka. 

Aby mohli cestovat i nadále, rozhodli se, že se na dva měsíce ročně vrátí domů a budou pracovat, aby si na to vydělali. Zbylých deset měsíců chtějí zase cestovat. 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku