Prodali skoro vše a vyrazili na cesty. Jejich předělaný autobus vás ohromí!

Jed s manželkou Marthe a dvěma dcerami vyrazili na cesty letos v létě
Foto: Profimedia.cz
Sdílej na facebooku
3. prosince  2019 
 08:00

Tradiční život v nějakém domě? Tahle mladá rodina řekla ne. Australan Jed Harris (38) a jeho manželka Marthe (37) z Austrálie se potkali na cestách a oba si přáli věnovat další čas rodině a právě cestování. Po narození svých dvou dcer se rozhodli prodat velkou část majetku a začali žít v upraveném autobuse. 

Na cesty nevyrazili hned, ale nejdříve museli do autobusu investovat v přepočtu více než půl milionu korun, aby si ho upravili podle svých představ. Peníze na úpravu i cestování získali díky tomu, že prodali čtyři pětiny svého majetku. 

Během následujícího roku a půl úžasným způsobem předělali autobus s původně šedesáti sedadly na rodinný dům na kolech. Naučilo je to minimalismu, tvrdí, že na cestách našli svobodu a zjistili, že nepotřebují peníze k tomu, aby byli bohatí.

Manželé se potkali v Norsku, Jed už tehdy hodně cestoval a ve Skandinávii byl díky pracovnímu vízu, Marthe Rovik tam pracovala jako spánková konzultantka. 

Když Jedovi skončilo vízum, odcestovali do Austrálie a dva roky cestovali po světadílu, až se v říjnu 2010 vzali na pláži v západní Austrálii. Po čtyřech letech se jim narodila dcera Ellida Olis Harris, po dalších dvou letech druhá, kterou pojmenovali Emble Eli Harris. 

Už po narození první dcery začali přemýšlet, jak by spolu mohli trávit více času jako rodina a přitom nadále cestovat, a uvědomili si, že vlastní spoustu věcí, které prostě mohou prodat – a tak získat peníze. 

Za část z nich v únoru 2018 koupili starý vyřazený autobus MAN z roku 1998, který našli odstavený na starém parkovišti u řeky Margaret jižně od Perthu. Přestěhovali se do něj 13. srpna 2019. 

"Nečekejte, až se váš život změní, změňte ho sami," říká dneska Jed, který s rodinou cestuje po celém světadílu. 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku