Kosmetika pro maminky i miminka musí být bezpečná a zdravá

Kosmetika pro maminky i miminka musí být bezpečná a zdravá
Foto: Notino
Sdílej na facebooku
20. května  2020 
 00:00
Prezentace klienta

Život našeho dítěte i jeho zdraví ovlivňujeme jako jeho maminky dokonce už před jeho početím. Avšak na vývoj dítěte ještě více působí naše chování během těhotenství. Jak se stravujeme, jakou používáme kosmetiku, klidně i teplota vody, ve které se koupeme. I když mnohé zákazy vůči nastávajícím maminkám jsou spíše alibismem ze strany výrobců, určitě je dobré se některých věcí vyvarovat.

Ještě větší mela nastane po narození miminka. Už nehlídáme pouze kosmetiku pro sebe, ale i pro naše děťátko. A že jí potřebuje poměrně hodně! Nadále musíme hlídat i sebe, zejména pokud kojíme. Kosmetika pro maminky, to je vlastně kosmetika pro nás ženy, které se po porodu snažíme dostat opět do kondice, zabojovat proti strijím, jež se nám objevily, i proti bolestivým bradavkám, které nám způsobuje kojení. Dále jde o kosmetiku pro naše miminka. Takovou, jež je šetrnou k jejich citlivé a nezralé pokožce, i která funguje jako účinná prevence, ale i rychlá pomoc při různých problémech.

Dobře vybrat je základ

Jak vybrat kosmetiku pro miminko? Určitě je dobré držet se doporučení výrobce, pokud jde o vhodný věk pro danou kosmetiku. Používat bychom měly PH neutrální kosmetiku, nejlépe pro citlivou pleť a bez parfemace. Rozhodně bychom to s používáním kosmetiky neměly přehánět. Ne, dítě nepotřebuje celé dvakrát denně namazat, pokud nemá ekzém nebo suchou pokožku. I když máme dobrý pocit z toho, jak o děťátko pečujeme do posledního záhybu jeho kůže, rozhodně bychom měly kosmetiku u novorozenců a dětí obecně používat velice střídmě.

Weleda Baby – skvělá volba, která nezklame

Přírodní kosmetika Weleda nezklame nás jako ženy – novopečení maminky, ale řada Weleda Baby je skvělou volbou i přímo pro naše děti. Značka je považována za královnu na poli přírodní kosmetiky. Již od roku 1921 přináší kosmetické inovace s aplikací účinných přírodních a léčivých bylin. Dopřejte svému dítěti šetrnou, pečující a přírodní kosmetiku Weleda Baby. Tuto skvělou kosmetiku prodává Notino.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku