Vybíráme školní kroužky

S Herkulesem se děti nikdy nenudí
Foto: Druchema
Sdílej na facebooku
3. září  2018 
 00:00
Prezentace klienta

Škola opět začala a září se tak ponese především v duchu výběru vhodného kroužku pro dítě. Ačkoli se v poslední době vedou debaty, zda by dítě mělo navštěvovat nějaký kroužek či nikoli, asi nikdy není od věci, alespoň jeden kroužek dítěti vybrat, samozřejmě společně s ním. Pokud vaše ratolest nevykazuje výrazný hudební nebo sportovní talent, můžete se zaměřit například na některý z kreativních kroužků. Vybírat můžete mezi kreslením, modelářstvím nebo jen klasickou tvůrčí výtvarnou dílnou.

Tvůrčí kreativní kroužky pro nejmenší

Pokud vaše dítě zatím na žádný předškolní nebo školní kroužek nechodilo, bude zřejmě nejjistější variantou zkusit pro začátek právě tvůrčí výtvarný kroužek. Dítě si v něm postupně osvojí základy kreslení, ale i tvorby prvních výrobků, za pomoci vedoucích vytvoří například prvního draka, masku nebo dárek pro rodiče a postupně se může dostat až ke slepování jednodušších modýlků.

A co bude na takový kroužek potřebovat? Konkrétní specifikaci sice přesně sdělí vedoucí kroužku, ale určitě je vhodné počítat se základními potřebami, jako jsou nůžky, guma, pravítko, pastelky, vodové barvy a lepidlo (ideálně Herkules).

Postupné tvůrčí pokroky

Pokud budete chtít dítěti nakoupit potřebné pomůcky už nyní, pečlivě vybírat byste měli zejména u lepidel. Pro začátek budou nejideálnější lepicí tyčinky, například Herkules nebo Herkules Mizím, která je vhodná pro malé kreativce, vzhledem k tomu, že první tvoření usnadní i díky fialovému zbarvení a mizícímu efektu.   

Jako první lepidlo není vhodné hned kupovat tekutá lepidla, protože se jimi může dítě zbytečně potřísnit a ohrozit tak sebe, své oblečení a zašpinit i pracovní místo.

Pokud později v rámci kroužku bude třeba pracovat s tekutým lepidlem, je nejvhodnější disperzní lepidlo s aplikátorem (např. Herkules), se kterým se bude dítěti snadno pracovat a díky hrotovému aplikátoru se s ním přesně dostane i do úzkých míst. Navíc je vodou ředitelné a zdravotně nezávadné.

Proč kreativní kroužky?

A proč jsou kreativní kroužky považovány pro děti za nejideálnější? Je to především proto, že celkově rozvíjí jejich kreativitu, ale i jemnou motoriku potřebnou pro správný úchop psacích potřeb. Zároveň v nich dítě rozvíjí i svoji prostorovou představivost a přesnost jemné práce a získá i další výhodu do klasických hodin výtvarné výchovy.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku