Neuvěřitelné: Dítě se rozhlédlo po světě ještě z plodových obalů

Video se připravuje ...
Dítě se rozhlédlo přes plodové obaly během porodu
VIDEO: Cenfer Fertilidad/BPŽ
Sdílej na facebooku
15. listopadu  2016 
 12:00

Něco podobného většina porodníků nikdy nezažije. V plodovém vaku plném plodové vody, který chrání dítě v děloze, přijde na svět dítě zhruba jednou za osmdesát tisíc porodů. Je možné, že u porodů císařským řezem to může být častější, ale ne o mnoho. Následující video je o to vzácnější, že se v něm dítě ještě v plodových obalech rozhlédne po svém okolí. 

Tahle dvojčata, dvě holky, se narodila letos 23. června ve venezuelském městě Maracay v tamním centru specializovaném na umělé oplodnění. Počata byla pomocí IVF. 

Už od poloviny těhotenství matka věděla, jak se budou jmenovat, rodiče vybrali jména Miranda a Mikaella. Miranda přišla na svět jako první, pak přišla na řadu její sestra. Mikaella opustila tělo matky v neporušeném obalu plodových blan plném fyziologické tekutiny, v níž děti před narozením plavou a kterou polykají. 

Nejroztomilejší fotky královských dětí George a Charlotte: Jak rostou?

Nejroztomilejší fotky královských dětí George a Charlotte: Jak rostou?

Děti jednoho z nejsledovanějších párů na světě rostou jako z vody a jsou čím dál tím roztomilejší. Podívejte se na téměř třicítky nejhezčích fotek…celý článek

Zatím stále přijímala kyslík pomocí pupeční šňůry, ale ještě v amniotickém vaku se rozhlédla po svém okolí, polkla vodu, udělala pohyb, kterým se miminko ještě v děloze připravuje na dýchání. Celé video je rozhodně jedinečné a svým způsobem mimořádně dojemné. 

...
...
Autor: Shutterstock.com
Mateřská dovolená 2017: Vše, co potřebujete vědět

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

Narození dítěte patří k nejsilnějším životním okamžikům. Dokládají to i záběry z těchto momentů, které pořizují otcové miminek, porodní asistentky…celý článek

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku