Co by nemělo chybět v pokojíčku pro miminko

Protiskluzová podložka Zopa Play hračky Zopa
Foto: BABY DIREKT
Sdílej na facebooku
7. prosince  2020 
 00:00
Prezentace klienta

Co by tak všechno mohlo to moje miminko potřebovat, až přijde na svět? Tuto otázku si denně klade asi většina nastávajících maminek. Přemýšlela jste už, co by miminko ocenilo ve svém pokojíčku? Z počátku bude toužit hlavně po vaší přítomnosti. Pokojíček proto vybavte tak, abyste se v něm vy sama cítila příjemně. Koukněte se na pár tipů a vychytávek do pokojíčku pro miminko.

Postýlka je základ

Během prvních měsíců spí většina miminek po boku své maminky. Pro tyto účely je skvělá postýlka, která se dá přirazit k vaší posteli. Miminko vás bude mít na blízku a vy nemusíte mít obavu, že jej zalehnete. Pokud nechcete co půl roku pořizovat novou postýlku, pořiďte takovou, která se přizpůsobí rostoucími miminku jako je například Cam Sempreconte, ta se dá nastavit do 8 poloh, takže ji přistavíte k jakékoliv posteli.Děťátko v ní může spát až do 9 Kg a navíc má kolečka. Což je velmi praktické během dne, kdy miminko v postýlce můžete jednoduše přesouvat po bytě tak, abyste ho měla stále nablízku.

Postýlka Sempreconte se díky nastavitelné výšce dá přisunout k posteli
Postýlka Sempreconte se díky nastavitelné výšce dá přisunout k posteli
Autor: BABY DIREKT

Přebalovací pult

Přebalovací pult může mít spousty podob. Pokud máte malý byt, stačí pořídit pouze zpevněnou přebalovací podložku, kterou umístíte na postýlku nebo na jakoukoliv komodu. Pokud máte ale například malou koupelnu a přemýšlíte, jak na koupání malého drobečka, mohli byste ocenit přebalovací pult s vaničkou v jednom jako je Cambio. Vaničku jednoduše vysunete a schováte dle potřeby

Koš na pleny

Zdá se to jako úplná drobnost, ale vzhledem k tomu, kolikrát budete miminko během dne přebalovat, je koš na pleny skvělou vychytávkou. Jeho velkou výhodou je totiž to že drží zápach z plen opravdu jen uvnitř koše. Pokud si tedy chcete zachovat voňavou domácnost i po příchodu miminka a nechcete desetkrát denně chodit vynášet plenky, koukněte například na koš na pleny Korbell.

Koš na pleny bránící zápachu
Koš na pleny bránící zápachu
Autor: BABY DIREKT

Protiskluzová podložka

Po pár týdnech miminko přestane bavit pouze ležet v postýlce a bude chtít začít objevovat okolní svět. Skvělým doplňkem do každého bytu s miminkem je proto protiskluzová podložka. Jelikož tělíčko miminka neumí moc dobře reagovat na změny teplot, je ideální, když je podložka také izolační, aby miminku na zemi nebyla zima. Izolační, protiskluzová podložka Play navíc díky svému speciálnímu povrchu pomáhá dětem při jejich prvních pokusech o přetáčení se na bříško a později také s lezením.

Protiskluzová podložka Zopa Play hračky Zopa
Protiskluzová podložka Zopa Play hračky Zopa
Autor: BABY DIREKT

Lehačka

Pohodlné, ergonomické křesílko, ze kterého děťátko pohodlně vidí na své okolí, takto by se dala popsat lehačka. Věc, bez které si některé maminky nedokáží představit péči o své miminko. Lehaček je na trhu obrovské množství. Můžete vybírat ze základních modelů, kdy lehačku rozhoupete rukou nebo miminko pohyby svého tělíčka, následují pak lehačky, které samy vybrují, houpou, kolébají a ještě miminku hrají příjemné melodie. Širokou škálu lehaček nabízí například česká značka Zopa.

Lehačka Lullaby dokáže nahradit maminčino houpání
Lehačka Lullaby dokáže nahradit maminčino houpání
Autor: BABY DIREKT

Proč lehačku pořídit? Maminky, které ji mají, ji využívají ve chvílích, kdy potřebují například uvařit nebo uklidit, děťátko na maminku krásně vidí a zabaví se houpáním. Lehačka je taky dobrý pomocník ve chvíli, kdy začnete s prvními příkrmy.

Sdílej na facebooku
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku