4 skvělé životní strategie, které se můžete naučit od dospívajících dětí

  • 4 skvělé životní strategie, které se můžete naučit od dospívajících dětí
    Některými věcmi bychom se od dospívajích měli inspirovat
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    8. září  2015 
     06:00

    Jsou spontánní, umějí si užít čas právě tady a teď. Většinou umějí dostat to, co chtějí, mají na to své strategie. Kdo? Přece dospívající holky a kluci. Jak to dělají? Přinášíme pár tipů na užitečné životní strategie, které by nebylo marné od pubescentů odkoukat.

  • Vhodně načasovaná lichotka tě dostane, kam potřebuješ

    rodiče a děti
    rodiče a děti
    Autor: Shutterstock.com

    "Mami, tos fakt zvládla všechno sama připravit?" "Ty jo, tati, jsi dobrej, myslel jsem, že tě vyklepnu, ale ty hraješ fakt dobře!" Taky jste to vypozorovali? Jedna správně načasovaná věta vás dokáže naladit na poměrně dlouhou dobu tak, že ani nepostřehnete, co všechno jim v tu chvíli slíbíte a povolíte. Zkuste si tuhle strategii osvojit. Taková vhodně mířená pochvala v práci, na třídních schůzkách nebo za přepážkou na úřadě může udělat divy.

  • Kámoš nablízku je víc než pokoj plný elektroniky

    kamarádky
    kamarádky
    Autor: Shutterstock.com
    Ačkoliv se o nich tvrdí, že jejich přátelé jsou hlavně virtuální, není to úplně pravda: většina dospívajících své trable raději probere s kamarádkou nebo s kamarádem "live" a "face to face" – čili naživo a tváří v tvář. Je skvělé si díky nim uvědomit, že my bychom to měli mít podobně. Je fajn si se svou kamarádkou posílat e-maily, fotky a sledovat další fotky z dovolených na internetu. Ale ještě lepší by bylo si s ní čas od času někam zajít.
  • Když se dobře cítíš, pak taky dobře vypadáš

    co na sebe
    co na sebe
    Autor: Shutterstock.com
    Ne že by dospívající děti netrávily před skříněmi s oblečením mraky času. Stejně jako jejich matkám, ani jim není jedno, jak vypadají. Sami ovšem můžeme pozorovat, že jsou dny, kdy vypadají dobře v čemkoliv. A nápadně se to shoduje se dny, kdy se oni sami cítí dobře a sebevědomě. (To, že si na sebe vezmou zrovna to, co nám rodičům připadá naprosto tragické, to je jiný problém.) Co je pro nás podstatné? Řešme to, jak se cítíme, ne to, jak vypadáme. To přijde později a samo.
  • Neboj se vypnout telefon

    Myslíte si, že za krátkozrakost můžou moderní technologie? Kdepak, na vině je něco úplně jiného!
    Myslíte si, že za krátkozrakost můžou moderní technologie? Kdepak, na vině je něco úplně jiného!
    Autor: Shutterstock.com

    Tohle známe všichni: když se jim potřebujeme dovolat, jsou nedostupní. Většinou se pak dozvíme, že se jim telefon vybil. Nebo že měli ztlumené zvonění nebo že ho nechali doma. A my moc dobře víme, že si ho prostě vypnuli. Což nás samozřejmě štve – místo toho, aby nás to inspirovalo! Je naší povinností skutečně být stále k dispozici? Odpovídat okamžitě, neustále kontrolovat, jestli jsme něco neprošvihli? Odpověď je jednoduchá: není. Zavolejme, když jsme to slíbili, a pak klidně nechme telefon, ať se sám vybije.

/
Autor: is
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku