Děti vzkazují: Mami, tati, tyhle naše fotky na web fakt nedávejte!

  • Děti vzkazují: Mami, tati, tyhle naše fotky na web fakt nedávejte!
    Některé fotky by naši potomci nikdy nezveřejnili. Kdyby ovšem do toho mohli mluvit.
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    30. prosince  2017 
     06:00

    Fotografie na webu žijí vlastním životem. Cokoliv bylo publikováno, může být použito proti vám. I když to smažete. Určitě byste nezveřejnila fotku z doby, kdy jste měla vyrážku přes celý obličej nebo jste si po třech dnech konečně došla na záchod. Zajímavé je, že u dětí takové fotky zveřejňujeme bez mrknutí oka. Nemusí z nich být v budoucnosti zrovna prezidenti na to, aby jim jednou bylo trapně nad fotografií, na níž jsou na nočníku nebo s vyrážkou. Jaké další fotky dětí by se nemusely zveřejňovat a proč?

  • Fotky z koupání

    Bazén potěší hlavně děti
    Bazén potěší hlavně děti
    Autor: Shutterstock.com
    Nahé děti za žádných okolností! Ať se vám zdají ještě malé nebo se vám zdá fotografie dostatečně zdálky, ať byla dovolená sebebáječnější a vy se chcete pochlubit nebo máte pocit, že album navštěvuje jen rodina – ne a ještě třikrát ne! Nahé dítě na web nepatří, leda by vám nevadilo, kdyby se dostalo do rukou lidí, kteří s ním budou nakládat jako s pornografií – ať jako překupníci nebo jako klienti. Fotoalba z dovolených na veřejných úložištích jsou velice často zneužívána zájemci z těchto řad. Obezřetně nakládejte i s fotografiemi dětí v plavkách.
  • Fotky na nočníku

    děti na nočníku
    děti na nočníku
    Autor: Shutterstock.com
    Možná máte neskutečnou radost z toho, že se vaše dítě naučilo sedět na nočníku, a cítíte potřebu se podělit s kamarádkami. Nebo alespoň s rodinou, vždyť vaše maminka s tím doslova otravuje už půl roku. Ale opravdu si myslíte, že dítě bude jednou rádo, když na něj vypadne fotka s popiskem "Karlíčkovo první hovínko"?

  • Směšné fotky

    dítě usnulo na kreslení
    dítě usnulo na kreslení
    Autor: Shutterstock.com
    Někdy se dítě dostane do trapné a směšné situace a jako rodiče máme co dělat, abychom projevili dostatečnou empatii a neranili ho svým smíchem. Může ošklivě upadnout, může se zamazat kravincem, může usnout na chlebu s marmeládou. Klidně si to vyfoťte, jednou se tomu třeba zasmějete společně. Ale neztrapňujte ho tím, že se mu bude smát celá rodina a později třeba školní třída.
  • Potenciální nebezpečí

    dítě strká žehličku do zásuvky
    dítě strká žehličku do zásuvky
    Autor: Shutterstock.com
    Dítě s lahví od piva, dítě za volantem zahradního traktoru, dítě s podezřelým předmětem u zásuvky. A pod tím popisek: "Copak ten náš malej elektrikář zase provádí?" A pro jistotu pár smajlíků. Co naplat, že jste ho ihned od zásuvky odtáhla a pivo v lahvi bylo možná tak před týdnem. To už nikomu nevysvětlíte. Nemusíte se hned bát soudružky Zubaté ze sociálky a jejího postihu: ono stačí, když tyhle fotky někdo vytáhne ve chvíli, kdy budete žádat o místo učitelky nebo řešit péči o děti během rozvodu. Mnoho rodičů už zažilo perné chvilky.
  • Fotky nemocných

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Stojíte o to, aby vás někdo viděl zbídačené po celonoční střevní viróze nebo s nosem červeným od rýmy? Případně aby někdo sdílel obrázky vaší vyrážky, neštovic nebo ekzému s komentářem typu "podívejte, kam až se to malému rozlezlo"? Buďte empatičtí a věřte, že ani děti se něčím podobným chlubit nechtějí.

  • Fotky skupin

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Možná stojíte o to, aby ostatní viděli, jak jde vaše dítě do první třídy vystrojené, jak koleduje, jak sbírá borůvky. Možná o to ale nestojí rodiče jeho kamarádů, kteří s ním na fotkách jsou. Každý má hranici toho, co chce zveřejnit, jinou. Určitě se proto s rodiči ostatních dětí domluvte, je to slušnost.

/
Autor: is
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku