Otec úžasným způsobem nafotil léto, které jeho malé děti tráví na venkově. Kýč, který budete chtít taky

Beze slov
Foto: Adrian C. Murray/Boredpanda
Sdílej na facebooku
28. července  2020 
 00:00

Možná je to kýč. Nebo spíš určitě je. Ale snímky, které nafotil před několika lety v létě fotograf Adrian C. Murray, jsou taky hodně působivé, plné klidu a vzpomínek na dětství. A přesně takové pocity jimi chtěl autor v dnešním poněkud rušném světě vyvolat. 

"Bylo to fantastické léto, které si moji synové skvěle užili," tvrdí autor, který se rozhodl před časem o některé fotografie podělit se čtenáři webu boredpanda.com. Další jsou k vidění na jeho Facebooku

Kluci se jmenují Emerson a Greyson, snímky jsou z doby, kdy jim byly dva a jeden rok. Snímky vznikaly během návštěv u prarodičů. Jejich otec Andrew tvrdí, že všechna místa, která navštěvují, vždycky pořádně prozkoumají. 

Je mu přitom jasné, že kluci si tyto společné zážitky nebudou pamatovat, a to byl jeden z důvodů, proč se je rozhodl dokumentovat pomocí fotoaparátu. Tvrdí také, že fotky nijak zvláště neupravuje, aby jejich atmosféra zůstala co nejvěrnější. Další novější fotografie vznikaly během uplynulých tří  let především doma a ke dvěma malým klukům přibyla ještě sestřička Ellington. ¨

Jak se stal fotografem? 

Andrew se původně neplánoval věnovat fotografování, pracoval jako zubní technik, ale když bylo nejstaršímu synovi Emersonovi devět měsíců, dostal první pro rodiče děsivý záchvat, kvůli němuž skončil na jednotce intenzivní péče.

Záchvaty se čas od času opakovaly, dneska už rodiče vědí, že chlapec trpí vzácnou genetickou mutací, kvůli níž se vyvíjí jinak než ostatní děti, má například problémy s pamětí. Rodina se i kvůli tomu rozhodla změnit životní styl a Andrew začal fotit. 

Dětství snů: Působivé snímky sourozenců, kteří vyrůstají na venkově bez školy a elektroniky

Dětství snů: Působivé snímky sourozenců, kteří vyrůstají na venkově bez školy a elektroniky

Novozélanďanka Niki Boon vyrůstala coby malá na venkově a stejné dětství, jak dodneška vzpomíná, se rozhodla dopřát i svým čtyřem dětem. I v dnešní…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku