Slavíte s dětmi Halloween? Tipy na hračky, hry a svíčky, které se vám mohou hodit

Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
28. října  2016 
 06:00

Můžete se na halloweenské oslavy dívat skrz prsty, ale pro děti je možnost převléknout se do masek, postrašit se navzájem a ještě si dopřát nějaké sladkosti lákavá. Pokud jim chcete svátek, pro nějž je typická černá a oranžová barva, dopřát, tady máte pár tipů. 

Ještě před pár lety se v obchodech na přelomu října a listopadu objevovaly tak maximálně svíčky na Dušičky, teď už vcelku běžně najdete výzdobu i na Halloween, který připadá na poslední říjnový den. A to přesto, že ho více než polovina lidí neslaví a považuje ho za cizí svátek. Na druhou stranu, výzkum jednoho řetězce ukázal, že už čtyři z deseti zákazníků vítají, když si mohou koupit strašidelné dekorace či třeba bonbony. 

GALERIE: Nechte se inspirovat na svátek strašidel 

K mání jsou také tematické společenské hry nebo svíčky a další doplňky do domácnosti, jimiž můžete ještě podtrhnout atmosféru strašidelného svátku. Děti zase ocení, když jim připravíte občerstvení, které bude vypadat tak trochu jako z nějakého hororu. 

Chcete mít doma skutečně strašidelnou a přitom příjemnou atmosféru? Zkuste tematické svíčky Yankee Candle.
Chcete mít doma skutečně strašidelnou a přitom příjemnou atmosféru? Zkuste tematické svíčky Yankee Candle.
Autor: Yankeesvicky.cz

Krvavá jablka s červy

Koledníci tu o Halloweenu moc nechodí, ale červy prolezlá jablka můžete nabídnout i vlastním potomkům.

Na čtyři porce budete potřebovat: 

  • tabulku bílé čokolády
  • rybízovou nebo jahodovou marmeládu
  • 4 jablka
  • želatinové červíky

Nejprve nechte rozpustit čokoládu nad vodní lázní. Než se čokoláda roztopí, dejte jablka na chvilku do mrazáku, aby byla pořádně vychlazená, až je budete polévat čokoládou. Jakmile bude čokoláda rozpuštěná, nechte ji asi 10 minut odstát, aby trochu zhoustla. Vyjměte jablka z mrazáku a polijte je pomocí lžíce čokoládou zhruba do poloviny. Pokud čokoláda nezatuhne hned, uložte ji ještě na chvíli do lednice. Trochu čokolády si nechte stranou pro nalepení červů. Pomocí mašlovačky lehce pomažte vršky jablíček červenou marmeládou tak, aby trochu stekla po bílé čokoládě a připomínala krev. Každého červíka pomažte čokoládou a přilepte na jablko. Pár červů dejte i na talíř okolo jablek.

Matka obléká spící miminko do různých kostýmů: Podívejte se na rozkošné fotky

Matka obléká spící miminko do různých kostýmů: Podívejte se na rozkošné fotky

Fotíte své děti horem dolem a nevíte už, jak neobvykle byste je zachytili? Fotografka Laura Izumikawa z Los Angeles na to šla celkem originálně. celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy